fbpx
Сьогодні
19:56 26 Лип 2023

росіяни стягують війська по всій лінії фронту, - Міноборони

English version here

Фото: Генштаб ЗСУ

росіяни стягують війська по всіх напрямках, всіма силами намагаються зупинити наступ Збройних сил України.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає Укрінформ.

"На півдні, як і на сході, наші Сили оборони стикаються з дуже потужним опором ворога. Росіяни стягують війська по всіх напрямках. Крім того, вони підтягують свої професійні підрозділи, які є найбільш підготовленими. Вони стягують техніку і всіма силами намагаються зупинити наш наступ", – сказала Маляр.

Вона зазначила, що на Бахмутському, Лиманському, Куп'янському напрямках тривають дуже активні бойові дії як з боку ворога, так і з боку українських оборонців.

На сході України ворог намагається наступати на Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

"На Авдіївському напрямку вони хочуть оточити Авдіївку. Заходити у саме місто вони бояться. Тому вони вже декілька місяців поспіль намагаються Авдіївку обійти. Сьогодні зранку вони знову намагалися рухатися, щоб обійти Авдіївку, але знову понесли величезні втрати", – підкреслила заступниця міністра оборони.

Маляр додала, що ворог практично знищив Мар'їнку, але не полишає мети взяти її під контроль.

За її інформацією, на Куп'янському, Лиманському і Бахмутському напрямках ворог знаходиться в обороні. На Бахмутському напрямку відбувається успішне просування українських військ по південному флангу. По північному флангу ворог намагається відвоювати свої втрачені позиції.

Маляр зауважила, що для того, щоб відволікти наші Сили оборони з Бахмутського напрямку, росіяни намагаються активізуватися на Куп'янському та Лиманському напрямках.

За словами заступниці міністра оборони, на півдні українські війська просуваються поступово, але впевнено.

"Там теж скрізь тривають бої. Довкола Старомайорська тривають бої. Там наші Збройні сили мають успіх і закріплюються на певних позиціях, але детальніше ми розповісти не можемо", – наголосила Маляр.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: