fbpx
Сьогодні
18:41 14 Тра 2024

Шмигаль провів зустріч з Блінкеном: обговорили подробиці пакета воєнної допомоги на $400 млн

Фото: Урядовий портал

У Києві, 14 травня, відбулася зустріч Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та Державного секретаря Сполучених Штатів Ентоні Блінкена.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Урядовий портал.

З української сторони також були присутні Міністр фінансів Сергій Марченко, Міністр юстиції Денис Малюська, заступник керівника Офісу Президента Ірина Мудра. З американської — Спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер.

Шмигаль провів зустріч з Блінкеном

Фото: Урядовий портал

Урядовці обговорили подробиці чергового пакета воєнної допомоги від США в розмірі 400 млн доларів.

Денис Шмигаль наголосив на потребі посилити ППО в Україні, зокрема для захисту енергетичних об'єктів. Зі свого боку американська сторона запевнила, що Сполучені Штати працюють у цьому напрямку.

Інша важлива тема діалогу — конфіскація російських активів. Україна та США шукають рішення, як використати їх на користь нашої держави.

Шмигаль провів зустріч з Блінкеном

Фото: Урядовий портал

Під час зустрічі було зазначено, що низка приватних компаній зі США зацікавлена в інвестиціях в Україну. У цьому контексті сторони обговорили створення спроможностей для інвестицій приватного сектору.

Прем'єр-міністр подякував Адміністрації Президента Джо Байдена та американському народу за потужну підтримку, яку США надають Україні від повномасштабного вторгнення росії.

Як повідомляла Рубрика, державний секретар Ентоні Блінкен прибув до Києва у вівторок, аби продемонструвати солідарність США з Україною, яка зазнає масованих російських обстрілів.

Це стало першим візитом високопосадовця США до України після того, як минулого місяця Конгрес ухвалив довгоочікуваний пакет військової допомоги Україні на суму 61 мільярд доларів.

Як повідомлялось раніше, помічник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван також заявив, що його країна готує новий пакет військової допомоги для України, про який буде оголошено найближчими днями.

У Білому домі розповіли, що працюють із союзниками над тим, щоб поставити Україні більше батарей Patriot.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: