fbpx
Сьогодні
13:58 11 Лип 2023

У Кремлі відреагували на рішення Франції надати далекобійні ракети Україні: пригрозили "наслідками"

У Кремлі пригрозили "наслідками і контрзаходами" у відповідь на рішення Франції передати Україні ракети дальнього радіусу дії для підтримки наступу ЗСУ.

Про це пише російський Інтерфакс із посиланням заяву прессекретаря президент рф Дмитра Пєскова

"Безумовно, ще належить з'ясувати, про який саме радіус (дії ракет – ред.) ідеться. Це, на наш погляд, помилкове рішення, що загрожує наслідками для української сторони, тому що, природно, це змусить нас вживати контрзаходів", зазначив він

Пєсков стверджує, що ці рішення нібито "не можуть вплинути на перебіг подій" в Україні.

Нагадаємо, 11 липня президент Франції Еммануель Макрон під час саміту НАТО у Вільнюсі повідомив, що країна вирішила передати Україні ракети, які дозволять завдавати ударів у глибокий тил противника.

Макрон не згадав конкретну назву озброєння, але, ймовірно, мова йде про ракети SCALP "повітря-земля" – аналог Storm Shadow, оскільки це франко-британська розробка.

Як писала Рубрика, напередодні стало відомо, що Франція буде посилювати військову допомогу Україні: вже готують нові поставки.

Глава МЗС запевнила, що підтримка України з боку Франції продовжуватиметься та посилюватиметься.

Окрім того, стало відомо про новий пакет військової допомоги Берліна для Києва, який міститиме засоби ППО, бойові машини піхоти, снаряди й БпЛА загальною вартістю близько 600 млн євро.

За інформацією Spiegel, до нового пакета входять кілька пускових установок Patriot та інша зброя "земля-повітря" із запасів Бундесверу.

Крім того, це:

  • додаткові БМП Marder,
  • танки Leopard 1,
  • обладнання для розмінування,
  • близько 20 тисяч артилерійських снарядів,
  • снаряди для танків Leopard,
  • кілька безпілотників для ведення розвідки.

Відмітимо, що президент Володимир Зеленський жорстко звернувся до членів Північноатлантичного Альянсу через їх позицію щодо України, розкритикував Блок за кулуарні перемовини щодо нашої країни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: