fbpx
Сьогодні
15:50 10 Лип 2023

Rheinmetall відкриє бронетанковий завод в Україні протягом 3 місяців

English version here

Армін Паппергер, генеральний директор Rheinmetall, липень 2022 року

Німецька оборонна компанія Rheinmetall розгорне виробничі потужності для виробництва бронетехніки в Україні протягом наступних 12 тижнів

Про це повідомив генеральний директор компанії Армін Паппергер в інтерв'ю виданню CNN.

Окрім розгортання підприємства компанія також навчатиме українських спеціалістів обслуговувати танки та іншу броньовану техніку, виготовлену на заводі.

За словами Паппергера, новий завод працюватиме у західній частині України.

"[Українці] повинні допомогти собі самі — якщо їм завжди доведеться чекати на європейців чи американців, щоб ті допомогли їм протягом наступних 10 чи 20 років… це неможливо", — сказав він.

На початку цього року компанія повідомила, що вартість запланованого до будівництва бронетанкового заводу складе 200 мільйонів євро, а його проєктна потужність дозволить виробляти близько 400 танків на рік.

Rheinmetall буде керувати виробництвом у партнерстві з підприємством «Укроборонпром», для цього сторони уклали угоду про стратегічне партнерство.

На запитання, чи не боїться він відкривати виробництво в Україні з огляду на ракетні удари Росії, Армін Паппергер відповів: «Україна має ефективні засоби захисту від нападів на чутливі цілі, головним чином завдяки західній допомозі. Електростанції та інші промислові підприємства також працюють і в разі пошкодження негайно ремонтуються».

Довідка

У травні Паппергер заявив, що заводські працівники будуватимуть та ремонтуватимуть бронетранспортери Rheinmetall Fuchs за ліцензією на новому заводі.

"Ми почнемо з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів й хочемо якомога швидше виготовити броньовані транспортні засоби, наприклад, броньовані транспортні машини Fuchs", – сказав він.

За його словами, Україну також цікавлять сучасний бойовий танк Panther та БМП Lynx.

"Але першим кроком є ​​забезпечення гострих потреб країни в її боротьбі", – зазначив керівник Rheinmetall.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: