fbpx
Сьогодні
22:05 09 Лип 2023

Президент США заявив, що Україна ще не готова стати членом НАТО

Фото Reuters

Глава Сполучених Штатів Америки Джо Байден вважає, що Україна поки не готова стати членом НАТО і що вже після завершення війни варто розглядати її членство в Альянсі.

Як інформує Рубрика таку думку він висловив в інтерв'ю CNN, передає The Hill.

"Я не думаю, що вона готова до членства в НАТО… Я не думаю, що в Альянсі є одностайність щодо того, чи вводити Україну в сім'ю НАТО зараз, у цей момент, у розпал війни", — сказав Байден.

За словами президента США, Україні також слід стати більш демократичною та виконати низку інших вимог перед тим, як вступати в Альянс. А поки, на його думку, рано закликати до голосування щодо членства України.

"Я думаю, що ми повинні прокласти раціональний шлях, щоб Україна могла отримати право на вступ до НАТО", — зазначив Байден і підкреслив, що він не пішов на вимоги глави рф володимира путіна про зобов'язання не приймати Україну в Альянс.

Він також наголосив, що США й союзники продовжуватимуть підтримувати Україну, зокрема й озброєнням.

Що відомо про прагнення України вступити до НАТО

Україна чітко розуміє, що зможе приєднатися до Північноатлантичного Альянсу тільки після завершення бойових дій. Проте держава хоче на саміті Альянсу у Вільнюсі, який пройде 11-12 липня, отримати політичне рішення щодо підтримки вступу.

При чому, президент Зеленський впевнений, що Україна має всі підстави для отримання політичного запрошення щодо вступу до Північноатлантичного Альянсу на саміті НАТО на початку липня.

Вільнюський муніципалітет приєднається до ініціативи підтримки вступу України до НАТО – 7-11 липня у литовській столиці вивісять щонайменше 33 тисячі українських прапорів.

Окрім того, президент Туреччини Реджеп Ердоган під час спільного брифінгу з президентом Володимиром Зеленським заявив, що Україна заслуговує бути членом НАТО.

Нагадаємо, що генсек НАТО Єнс Столтенберг напередодні розповів, що на саміті Альянсу у Вільнюсі лідери ухвалять пакет щодо України, який міститиме три основні елементи. Водночас він не став розкривати зміст майбутнього рішення НАТО щодо членства України.

Відмітимо, що Португалія стала двадцять третьою державою, що уклала подібну декларацію з Україною. Напередодні, 22 країною стала Болгарія, яку Володимир Зеленський відвідав раніше цього тижня.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: