fbpx
Сьогодні
19:43 07 Лип 2023

Зеленський: відсутність рішення щодо вступу Швеції та України до Північноатлантичного альянсу є загрозою його єдності

English version here

Президент Володимир Зеленський через відсутність рішення щодо членства Швеції та членства України в НАТО застеріг від розколу в Північноатлантичному альянсі.

Про це Зеленський сказав на пресконференції в Братиславі з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою, повідомляє "ЄП".

Коментуючи очікування України від саміту НАТО у Вільнюсі, президент сказав, що розраховує на виявлення єдності Альянсу, оскільки "в єдності є сила НАТО, ця сила розповсюджується на впевненість суспільств, на всіх союзників Альянсу".

"І, я вважаю, те, що поки не вирішене питання щодо Швеції і сигналу України щодо запрошення – я вважаю, в цьому мало єдності, і це загроза міцності Альянсу. І тому ми очікуємо саме позитивних результатів або хоч якихось кроків для наближення цього позитиву. Це дуже важливо для безпеки всього світу", – прокоментував він.

Голова держави додав, що єдність НАТО впливає і на ситуацію "з агресором – з Російською Федерацією".

"Тому що Росія дуже розраховує, щоби світ показав слабкість і роз'єднаність в Альянсі. І цього не можна допустити", – підкреслив Зеленський.

Довідка

Раніше повідомлялося, що перше засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 12 липня.

Єнс Столтенберг підтвердив, що Президент України ВолодимирЗеленський візьме участь у першому засіданні Ради НАТО-Україна у Вільнюсі.

Нагадаємо, в п'ятницю генсек НАТО Єнс Столтенберг розповів, що на саміті Альянсу у Вільнюсі лідери ухвалять пакет щодо України, який міститиме три основні елементи. Водночас він не став розкривати зміст майбутнього рішення НАТО щодо членства України.

Раніше президент Володимир Зеленський закликав президента США Джо Байдена запросити Україну до НАТО вже зараз – навіть якщо країна приєднається до Альянсу після війни.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: