fbpx
Сьогодні
14:38 20 Чер 2023

У Раді Європи підтримують відсторонення спортсменів рф і рб від Олімпіади-2024

English version here

У Раді Європи підтримують позицію про необхідність відсторонення атлетів з росії та білорусі від участі в Олімпіаді-2024 у Парижі.

Про це повідомляє пресслужба ПАРЄ, яка цитує заступника генерального секретаря РЄ Бйорна Берге.

"Мені надзвичайно важко погодитися з тим, що російські та білоруські спортсмени можуть брати участь в Олімпійських і Паралімпійських іграх, доки Російська Федерація за непрямої та прямої підтримки Білорусі веде абсолютно неприйнятну агресивну війну проти Україна", – сказав заступник генсека на засіданні Комітету з питань культури, науки, освіти та медіа Парламентської асамблеї Ради Європи.

Він підкреслив, що фундаментальною причиною є захист прав людини українського народу, а також відновлення миру.

Берге також порушив питання доброчесності в спорті:

"Кілька російських і білоруських спортсменів є військовими або можуть бути підтримані, зокрема фінансово, іншими особами, які підпадають під санкції. Хоча зараз це може бути важко довести, їхня доброчесність щонайменше поставлена під сумнів", – зазначив він.

Заступник генерального секретаря РЄ підсумував:

"Поки Російська Федерація веде свою жорстоку та незаконну агресивну війну проти України за підтримки білоруського режиму, ми повинні захищати цілісність спорту та всіх зацікавлених спортсменів. Тому виключення спортсменів з обох країн стає необхідністю".

Нагадаємо, ПАРЄ у четвер розглядатиме резолюцію про недопуск російських та білоруських спортсменів до участі в Олімпійських іграх у Парижі.

Довідка

Раніше Міжнародний олімпійський комітет постановив дозволити російським і білоруським спортсменам повернутися на світову спортивну арену. Вони мали б виступати як нейтральні особи за умови, що вони не підтримують війну в Україні та не пов'язані з армією.

Наприкінці березня МОК рекомендував допускати до змагань росіян та білорусів, але за умови нейтралітету. Ця рекомендація стосується лише одиночних видів спорту.

Крім того, президент МОК Томас Бах заявляв, що олімпійські спортсмени не повинні ставати інструментом у руках міжнародної політики.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: