fbpx
Сьогодні
Відео 21:59 04 Чер 2023

Світоліна на престижному тенісному турнірі Roland Garros обіграла найкращу російську тенісистку

Фото Reuters

Сьома ракетка України Еліна Світоліна (№192 WTA) вийшла до чвертьфіналу Відкритого чемпіонату Франції з тенісу Roland Garros із призовим фондом 49,6 мільйона євро. У четвертому колі одеситка обіграла найкращу тенісистку російської федерації Дарію Касаткіну (№9 WTA).

Про це повідомляють в офіційних соцмережах тенісного турніру, інформує Рубрика.

Спортивні коментатори зазначають, що Еліна використала будь-яку можливість атакувати.

За вихід до півфіналу Еліна Світоліна зіграє з переможницею пари Слоан Стівенс (США, №30 WTA) — Аріна Соболенко (Білорусь, №2 WTA).

Раніше Еліна Світоліна й Дарія Касаткіна зустрічалися на корті шість разів, і українка жодного разу не програла.

На пресконференції Світоліна сказала, що її надихає досвід інших жінок, які поверталися до великого спорту після народження дитини. Але пожартувала, що сама вона не впевнена, що повернеться на корт, якщо народить другого малюка.

Нагадаємо, раніше Еліна Світоліна перемогла росіянку Анну Блінкову та відмовилася тиснути їй руку після перемоги. Так само вчинила й тенісистка Марта Костюк, відмовившись вітати білоруску Арину Соболенко.

Еліна Світоліна повернулася на корт після народження доньки Скай. Батько дівчинки — французька зірка тенісу Гаель Монфіс. Пара проживає в Монако.

А Дарія Касаткіна хоч і виступає за росію, але минулого року говорила про те, що хоче відмовитися від російського паспорта. Нині вона мешкає в Іспанії. Тенісистка зробила камінг-аут, заявивши, що зустрічається з дівчатами. У Держдумі заява Касаткіної викликала шквал обурення.

Нагадаємо, українська тенісистка Еліна Світоліна стала переможницею престижного турніру серії WTA-250 у Страсбурзі.

Також Рубрика повідомляла, що 3 червня семирічна Олександра Паскаль, яка торік втратила ногу під час російського ракетного обстрілу Одещини, взяла участь у своїх перших змаганнях.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: