fbpx
Сьогодні
17:40 18 Чер 2023

ПАРЄ проведе дебати й розгляне резолюцію про недопуск спортсменів рф і рб на Олімпіаду-2024

English version here

Парламентська асамблея Ради Європи проведе дебати й розгляне резолюцію про недопуск атлетів росії та білорусі на Олімпіаду-2024.

Про це розповіла заступниця голови депутатської фракції "Слуга Народу" Євгенія Кравчук, пише Рубрика із посиланням на її сторінку в Facebook.

Заступниця голови депутатської фракції "Слуга Народу" Євгенія Кравчук. Фото: facebook.com yevheniya.khudzik

"Прибула до Страсбурга на червневу пленарну сесію Парламентської асамблеї Ради Європи. Попереду важливий для України тиждень. Маємо серйозне завдання – проведення дебатів за терміновою процедурою та ухвалення резолюції щодо неучасті російських та білоруських атлетів на Олімпіаді-2024 в Парижі, яку готує Комітет ПАРЄ з питань культури, освіти, медіа та спорту, який я очолюю. Попередній драфт резолюції вже наповнений сильними формулюваннями, а тому вірогідно, що МОК таки отримає рекомендацію ПАРЄ щодо недопуску російських та білоруських спортсменів", – написала Кравчук.

Крім того, народна депутатка долучиться до дискусій з генсеком Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич та міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петером Сійярто.

Також, за даними Кравчук, буде проведено side-event, присвячений українським військовополоненим та пошуку шляхів підтримки їх звільнення.

"В межах засідання Комітету з культури, науки, освіти та медіа, який я очолюю, проведемо спільні слухання з моєї теми доповіді «Протидія стиранню культурної ідентичності під час війни та миру» та теми колеги, Павла Сушка, "Онлайн-освіта та особливі освітні потреби дітей з інвалідністю та труднощами у навчанні". На моє запрошення участь у слуханнях візьмуть освітній омбудсмен Сергій Горбачов та директор Каховської школи Віктор Пендальчук, який двічі пережив полон під час російської окупації свого міста", – зазначила Кравчук.

Крім того, народна депутатка візьме участь у дебатах щодо інтеграції мігрантів та біженців, а також щодо політичних наслідків агресії рф проти України.

Літня пленарна сесія ПАРЄ триватиме у Страсбурзі 19-23 червня.

Довідка

Раніше Міжнародний олімпійський комітет постановив дозволити російським і білоруським спортсменам повернутися на світову спортивну арену. Вони мали б виступати як нейтральні особи за умови, що вони не підтримують війну в Україні та не пов'язані з армією.

Наприкінці березня МОК рекомендував допускати до змагань росіян та білорусів, але за умови нейтралітету. Ця рекомендація стосується лише одиночних видів спорту.

Крім того, президент МОК Томас Бах заявляв, що олімпійські спортсмени не повинні ставати інструментом у руках міжнародної політики.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: