fbpx
Сьогодні
12:38 06 Чер 2023

Наєв заявив, що командування передбачало підрив росією Каховської дамби та це не зашкодить наступу

Українське військове командування завчасно передбачало можливі дії російської армії щодо підриву Каховської ГЕС та робило відповідні розрахунки, тому такі дії ворога не зашкодять наступу Сил оборони.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, перебуваючи на заходах з нагоди Дня журналіста в агентстві.

"Що стосується Каховської ГЕС, військове командування завчасно передбачало ворожі дії, в тому числі і дії щодо підриву Каховської ГЕС. Є відповідні розрахунки, які відомі військовому командуванню щодо шкоди, яка може настати внаслідок розливу води. Зараз відповідним командуванням на цьому напрямку вживаються заходи в першу чергу щодо безпеки цивільного населення спільно з керівниками державної влади на місцях. Щодо перешкоджання нашим наступальним діям, військове командування повністю враховувало й такі ворожі підступні дії, і відповідно воно не має зашкодити нашому наступу на тих напрямках, де може бути розлив води", – повідомив Наєв.

Нагадаємо, що для того, щоб зупинити контрнаступ українських Збройних сил російські війська вирішили підірвати Каховську ГЕС у Херсонській області.

Як зазначили в українській розвідці, перед тим, як підірвати 6 червня Каховську ГЕС, російські загарбники двічі мінували її. У ГУР додають, що такий крок свідчить про паніку серед ворога.

Довідка

Як писала рубрика, у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Унаслідок руйнування дамби, вода в Каховському водосховищі почала стрімко падати, загрожуючи підтопленням.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів. Унаслідок підриву Каховської ГЕС російськими окупантами вісім населених пунктів та один мікрорайон Херсона затоплені повністю або частково.

Як ми повідомляли, російські окупаційні війська здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, відновленню ГЕС не підлягає.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: