fbpx
Сьогодні
Фото 10:49 06 Чер 2023

Евакуація підконтрольної Херсонщини: уже затоплені 8 населених пунктів й частина обласного центру

Фото: Роман Мрочко / Начальник Херсонської МВА

Унаслідок підриву Каховської ГЕС російськими окупантами вісім населених пунктів та один мікрорайон Херсона затоплені повністю або частково.

Про це пише Рубрика, посилаючись на голову Херсонської ОВА Олександра Прокудіна в ефірі національного марафону новин та у Telegram, керівника Херсонської міської військової адміністрації Романа Мрочка у Telegram.

Очільник області заявив, що влада розуміє, що будуть підтоплені ще й інші населені пункти, і готова до цього.

Херсон, мікрорайон Острів

Фото: Роман Мрочко / Начальник Херсонської МВА

Він додав, що всі старости, голови ОТГ проінформовані, збирають населення у визначених точках збору. У кожній громаді створено окремий штаб, який відповідає за свою територію.

Херсон, мікрорайон Острів

Фото: Роман Мрочко / Начальник Херсонської МВА

"Станом на 7:30 повністю або частково затоплені такі населені пункти: Тягинка, Львове, Одрадокам'янка − це Бериславський район, Іванівка, Микільське, Токарівка, Понятівка, Білозерка, мікрорайон Острів міста Херсона − це Херсонський район", зазначив очільник області.

Херсон, мікрорайон Острів

Фото: Роман Мрочко / Начальник Херсонської МВА

Прокудін додав, що на даний час організована евакуація мешканців даних населених пунктів автобусами до міста Херсон.

Потім до міста Миколаїв, а звідти до Хмельницького, Одеси, Кропивницького, Києва та інших міст України.

Своєю чергою, начальник Херсонської МВА Роман Мрочко повідомив, що на Острові продовжується евакуація з трьох пунктів збору. Він також опублікував світлини з Херсона.

"Гідропарк і нафтогавань вже затоплено. Лежачих і маломобільних вивозимо до лікарень.

Якщо знаєте про наявність людей, які потребують допомоги з евакуації, прошу звертатися на гарячу лінію адміністрації чи писати мені в особисті повідомлення ФБ із вказанням номерів телефонів", наголосив керівник військової адміністрації.

Нагадаємо, що для того, щоб зупинити контрнаступ українських Збройних сил російські війська вирішили підірвати Каховську ГЕС у Херсонській області.

Як писала Рубрика, російські окупаційні війська здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, відновленню ГЕС не підлягає.

Довідка

Нагадаємо, що у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Унаслідок руйнування дамби, вода в Каховському водосховищі почала стрімко падати, загрожуючи підтопленням.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів.

Окрім того, у МВС України також повідомили про початок евакуації цивільного населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Львове, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Придніпровське, Садове та частково місто Херсон – острів Корабель.

Як писала Рубрика, Глава держави скликав засідання Ради національної безпеки і оборони, та закликав поширювати лише офіційну та перевірену інформацію.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: