fbpx
Сьогодні
11:11 06 Чер 2023

Підготовка російських загарбників до підриву Каховської гідроелектростанції: в ГУР оприлюднили деталі

Перед тим, як підірвати 6 червня Каховську ГЕС, російські загарбники двічі мінували її. В розвідці додають, що такий крок свідчить про паніку серед ворога.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Головне управління розвідки.

Так, окупанти провели основні роботи із замінування Каховської ГЕС одразу після захоплення станції.

"В квітні минулого року здійснено додаткове мінування шлюзів та опор. На самій греблі було встановлено тентовані вантажівки з вибухівкою", – розповіли в ГУР.

Як додали розвідники, цей терористичний акт є ознакою паніки путінського режиму та намаганням ускладнити дії українських сил безпеки та оборони.

Через підрив росіян Каховської ГЕС під загрозою затоплення перебувають до 80 населених пунктів. Влада проводить евакуацію, у критичній зоні на правому березі Дніпра опинилося 16 тисяч людей. Сама Каховська ГЕС повністю зруйнована та відновленню не підлягає.

Довідка

Нагадаємо, що у ніч на 6 червня, російські загарбники здійснили підрив Каховської гідроелектростанції, що розташована за декілька кілометрів від тимчасово окупованого міста Нова Каховка Херсонської області.

Унаслідок руйнування дамби, вода в Каховському водосховищі почала стрімко падати, загрожуючи підтопленням.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів.

Окрім того, у МВС України також повідомили про початок евакуації цивільного населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Львове, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Придніпровське, Садове та частково місто Херсон – острів Корабель.

Як писала Рубрика, Глава держави скликав засідання Ради національної безпеки і оборони, та закликав поширювати лише офіційну та перевірену інформацію.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: