fbpx
Сьогодні
22:12 25 Тра 2023

Підсумки "Рамштайну": для забезпечення України винищувачами F-16 планують створити міжнародний фонд

Для того, щоб навчити українських пілотів керувати літаками F-16, а також забезпечити належну інфраструктуру та передачу самих літаків, важливо залучити матеріальні й фінансові можливості не лише Сполучених Штатів, а й інших країн.

Про це сказав під час підсумкової пресконференції після "Рамштайну-12" Глава Пентагону Ллойд Остін, передає власний кореспондент Укрінформу.

"З точки зору вартості F-16, ні для кого не є сюрпризом, що це буде дорого",- констатував очільник Пентагону.

У цьому контексті Остін зазначив, що мова йде не лише про вартість літаків, а й про їх технічне обслуговування, розгортання всієї інфраструктури, навчання пілотів.

Тому зараз, як наголошує міністр оборони США, обговорюються можливості спільного фінансування цього проєкту. Зокрема, шляхом заснування фонду, "щоб інші країни могли зробити свій внесок у спільні зусилля".

"Це мають бути міжнародні зусилля", – додав Остін.

Окрім того, Глава Пентагону висловив сподівання, що Конгрес США підтримає фінансування ініціативи щодо розгортання F-16 в Україні, як він підтримував попередню оборонну допомогу для українських сил.

Що відомо про 12 -й саміт "Рамштайн"

Сьогодні, 25 травня, проходить дванадцяте засідання контактної групи з питань оборони України "Рамштайн", на якому учасники обговорять питання зміцнення української ППО, а також передачі Україні винищувачів F-16.

Як писала Рубрика, на сьогоднішньому засіданні міністри оборони країн-союзників зосередяться на тому, як допомогти українцям ще краще захистити небо.

Як відомо, Сполучені Штати Америки та решта країн Контактної групи з підтримки України на засідання "Рамштайн" зобов'язалися виділити їй військову допомогу на загальну суму $65 млрд

Також країни-союзники домовилися, що Нідерланди та Данія очолять європейську коаліцію з проведення тренувань для українських пілотів на винищувачах F-16. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: