fbpx
Сьогодні
16:51 25 Тра 2023

Остін заявив, що на сьогоднішній зустрічі "Рамштайн-12" говоритимуть про зміцнення української системи ППО

English version here

25 травня проходить чергова зустріч контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". На сьогоднішньому засіданні міністри оборони країн-союзників зосередяться на тому, як допомогти українцям ще краще захистити небо.

Про це повідомив на початку засідання міністр оборони США Ллойд Остін, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми допомогли Україні захистити небо і не припинимо це робити. Росія не змогла домінувати в українському повітряному просторі, і тому можливості протиповітряної оборони знову перебуватимуть у центрі наших сьогоднішніх дискусій", підкреслив очільник оборонного відомства США.

Остін підкреслив, що Україна зараз озброєна системами ППО Patriot, наданими США, Німеччиною й Нідерландами. При цьому Повітряні Сили "влучно збивають" російські ракети.

"Patriot рятує життя, так само як і системи IRIS-T та NASAMS, які також поставили ця Контактна група", – зауважив глава Пентагона.

Окрім того, як наголосив міністр оборони США, учасники зустрічі "Рамштайн-12" заслухають доповідь України щодо ситуації на місцях. А також оцінки командуючих у Європі щодо актуальних потреб ЗСУ. Обговорюватимуть також шляхи прискорення промислового виробництва зброї та боєприпасів.

"Ми продовжимо відстоювати суверенне право України жити у свободі, продовжимо відстоювати відкритий світ, заснований на правилах і правах, відстоювати вільну та суверенну Україну стільки, скільки буде потрібно", – підкреслив Остін.

Нагадаємо, що учасники Контактної групи з питань оборони України виділили військової допомоги ЗСУ на загальну суму близько 65 мільярдів доларів.

Довідка

Сьогодні, 25 травня, проходить дванадцяте засідання контактної групи з питань оборони України "Рамштайн", на якому учасники обговорять питання зміцнення української ППО, а також передачі Україні винищувачів F-16.

"Міністр оборони США Ллойд Остін III провів розмову з міністром оборони України Олексієм Резніковим напередодні віртуального засідання Української оборонної контактної групи (UDCG) 25 травня", – повідомив прессекретар Пентагону, бригадний генерал Пет Райдер.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: