fbpx
Сьогодні
20:58 25 Тра 2023

Безпілотники та боєприпаси: уряд Литви озвучив, що входитиме в новий пакет допомоги Україні

English version here

Уряд Литви анонсував новий пакет військової допомоги для Збройних сил України, де серед іншого будуть поставки безпілотників і боєприпасів.

Про це заявив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас на засіданні "Рамштайн", повідомляє Рубрика з посиланням на прес-службу Міністерства оборони Литви.

Як зазначають у відомстві, військова допомога Литви Україні скоро сягне 465 мільйонів євро.

"Наша підтримка України – це інвестиції в нашу власну стійкість, стримування та оборону. Тільки перемога України допоможе відновити мир і стабільність у євроатлантичному просторі", – заявив литовський міністр.

Анушаускас також наголосив, що Литва послідовно підтримуватиме Україну до перемоги.

Литовський очільник оборонного відомства додав, що новий пакет бойової підтримки України з боку Литви включатиме в себе безпілотники, боєприпаси, сухі продовольчі пайки та іншу підтримку.

Міністр також наголосив на важливості навчання українських військ. Він зазначив, що Литва значно збільшила обсяг навчання і кількість призначених для нього інструкторів.

Окрім навчання, військова допомога Литви цього року охоплює:

  • передачу військового обладнання і техніки,
  • лікування та реабілітацію військовослужбовців,
  • внески в міжнародні фонди.

Що відомо про 12 -й саміт "Рамштайн"

Сьогодні, 25 травня, проходить дванадцяте засідання контактної групи з питань оборони України "Рамштайн", на якому учасники обговорять питання зміцнення української ППО, а також передачі Україні винищувачів F-16.

Як писала Рубрика, на сьогоднішньому засіданні міністри оборони країн-союзників зосередяться на тому, як допомогти українцям ще краще захистити небо.

Як відомо, Сполучені Штати Америки та решта країн Контактної групи з підтримки України на засідання "Рамштайн" зобов'язалися виділити їй військову допомогу на загальну суму $65 млрд

Також країни-союзники домовилися, що Нідерланди та Данія очолять європейську коаліцію з проведення тренувань для українських пілотів на винищувачах F-16. 

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: