fbpx
Сьогодні
20:20 25 Тра 2023

На "Рамштайні" союзники домовилися про навчання українських пілотів на F-16: Данія та Нідерланди очолять коаліцію

Фото: wikipedia.org

25 травня, на засіданні контактної групи щодо допомоги Україні країни-союзники домовилися, що Нідерланди та Данія очолять європейську коаліцію з проведення тренувань для українських пілотів на винищувачах F-16.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін після 12-го засідання у форматі "Рамштайн", повідомляє кореспондент ЄП.

"Я хочу особливо подякувати Данії та Нідерландам, які вирішили очолити європейську коаліцію з надання тренування на F-16 для українських сил. У найближчі тижні мої данський та нідерландський колеги працюватимуть зі США та іншими союзниками, щоб розробити рамку навчань", – повідомив Глава Пентагону.

Остін додав, що Норвегія, Бельгія, Португалія та Польща також запропонували зробити свій внесок у навчання.

"Ми очікуємо, що незабаром до цієї ініціативи приєднається більше країн", – підкреслив міністр оборони США.

Раніше Остін висловив сподівання на те, що навчання українських льотчиків пілотуванню винищувачами F-16 розпочнеться найближчими тижнями.

Як заявляли у Пентагоні раніше, українські пілоти проходитимуть навчання на винищувачах F-16 на військових базах у Європі.

Довідка

Сьогодні, 25 травня, проходить дванадцяте засідання контактної групи з питань оборони України "Рамштайн", на якому учасники обговорять питання зміцнення української ППО, а також передачі Україні винищувачів F-16.

"Міністр оборони США Ллойд Остін III провів розмову з міністром оборони України Олексієм Резніковим напередодні віртуального засідання Української оборонної контактної групи (UDCG) 25 травня", – повідомив прессекретар Пентагону, бригадний генерал Пет Райдер.

Як писала Рубрика, на сьогоднішньому засіданні міністри оборони країн-союзників зосередяться на тому, як допомогти українцям ще краще захистити небо.

Як відомо, Сполучені Штати Америки та решта країн Контактної групи з підтримки України на засідання "Рамштайн" зобов'язалися виділити їй військову допомогу на загальну суму $65 млрд

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: