fbpx
Сьогодні
18:24 25 Тра 2023

"Рамштайн-12": країни-союзники планують надати Україні військову допомогу на $65 млрд

Photo: Getty Images

Сполучені Штати Америки та решта країн Контактної групи з підтримки України на засідання "Рамштайн" зобов'язалися виділити їй військову допомогу на загальну суму $65 млрд

Про це заявив у четвер міністр оборони США Ллойд Остін у своєму виступі в рамках онлайн-засідання у форматі "Рамштайн", повідомляє кореспондент ЄП.

"Загалом Контактна група пообіцяла надати Україні допомогу в галузі безпеки на $65 млрд", наголосив Остін.

Як зазначив глава Пентагону, президент рф владімір путін сподівався, що рішучість союзників України зникне.

"І він ставив на те, що наша єдність дасть тріщину. Натомість ми залишаємося єдиними, як і раніше. І це може побачити весь світ", підкреслив очільник оборонного міністерства США.

Остін також висловив сподівання на те, що навчання українських льотчиків пілотуванню винищувачами F-16 розпочнеться найближчими тижнями.

Довідка

Сьогодні, 25 травня, проходить дванадцяте засідання контактної групи з питань оборони України "Рамштайн", на якому учасники обговорять питання зміцнення української ППО, а також передачі Україні винищувачів F-16.

"Міністр оборони США Ллойд Остін III провів розмову з міністром оборони України Олексієм Резніковим напередодні віртуального засідання Української оборонної контактної групи (UDCG) 25 травня", – повідомив прессекретар Пентагону, бригадний генерал Пет Райдер.

Як писала Рубрика, на сьогоднішньому засіданні міністри оборони країн-союзників зосередяться на тому, як допомогти українцям ще краще захистити небо.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: