fbpx
Сьогодні
10:34 25 Гру 2022

Окупантам, ймовірно, важко підтримувати темп наступу в районі Бахмута: вони захочуть зробити паузу, - ISW

English version here

Фото: Скріншот

Схоже, російським загарбникам буде важко підтримувати темп своїх наступальних операцій: якісь оцінки робити ще зарано. Проте все ж таки швидкість просування російських військ у районі Бахмута, ймовірно, сповільнилася останніми днями.

Такий висновок зробили в американському Інституті вивчення війни (ISW), пише Рубрика.

Аналітики наголошують, що українським силам у районі Бахмута вдалося трохи уповільнити темп російського просування навколо міста та прилеглих населених пунктів.

Про це зазначають і російські військові блогери, які визнали це.

В ISW зазначили, що у листопаді та грудні в цілому російські війська здійснили менше просування у районі Бахмута, порівнюючи з жовтнем.

Схоже, військам рф буде важко підтримувати темп своїх наступальних операцій. Тому вони можуть спробувати ініціювати тактичну чи оперативну паузу, зазначають аналітики.

Раніше розвідка Міноборони Великої Британії повідомляла, що ключовим обмежувальним фактором російських наступальних операцій залишається нестача боєприпасів. Хоча війська рф й поповнили свій особовий склад резервістами.

На думку розвідників, скорочення масованих ракетних атак по Україні можна пояснити обмеженою кількістю крилатих ракет в окупантів.

Таким же чином росія навряд чи збільшила свої запаси артилерійських боєприпасів настільки, щоб забезпечити можливість широкомасштабних наступальних операцій.

"Вразливість нинішнього оперативного плану росії полягає в тому, що навіть просто підтримання оборонних операцій уздовж її довгої лінії фронту потребує значних щоденних витрат снарядів і ракет", — пояснили у британській розвідці.

В ISW нагадали, що раніше російські війська виділили значні ресурси "на м'ясорубку", щоб захопити Сєвєродонецьк і Лисичанськ навесні-влітку 2022 року.

Після захоплення Лисичанська на початку липня окупанти досягли кульмінації, але не змогли захопити сусідні Сіверськ чи Слов'янськ. Тож безжальний і дорогий тиск росії на Бахмут також може погіршити здатність загарбників досягати довгострокових цілей на театрі бойових дій на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: