fbpx
Сьогодні
08:41 24 Гру 2022

В ISW пояснили, чому російський лідер почав частіше з'являтися на публіці

Президент росії володимир путін, ймовірно, боячись втратити свою популярність та імідж у рф, відновив свої публічні виступи.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти нагадали, що раніше була помітна відсутність путіна в громадській діяльності протягом перших десяти місяців війни.

Проте, як аналітики наголосили, російський диктатор почав частіше з'являтися на публіці в російських містах і частіше робити розпливчасті заяви про вторгнення росії в Україну останніми днями.

23 грудня путін відвідав Конструкторське бюро приладобудування в Тульській області (підприємство з виробництва озброєнь – ред.). Того ж дня, як повідомляли, він планував відвідати машинобудівний завод "Уралвагонзавод" у Нижньому Тагілі. Однак в останній момент скасував захід.

Експерти вважають, що подібні появи є частиною зусиль Кремля представити путіна як лідера воєнного часу. А також відновити панівне становище у внутрішньому інформаційному просторі, оскільки росія набуває другого року війни.

"Путін постійно покладався на особисті виступи протягом усього свого правління, що допомогло йому створити образ всевидячого та всюдисущого правителя", – пишуть аналітики.

В ISW припускають, що путін намагається створити сприятливі умови в інформаційному просторі напередодні наступних президентських виборів у росії на початку 2024 року.

Раніше газета The New York Times також писала, що путін останнім часом став частіше з'являтися на публіці та активно комунікувати із пропагандистськими ЗМІ.

Таким чином, російський диктатор хоче показати, що він здоровий, пильний і все контролює.

Основні висновки ISW за 23 грудня:

  • За оцінками ISW, Кремль створює умови для нового найбільш небезпечного способу дій (ННСД) – відновлення наступу з боку Білорусі, можливо, спрямованого на Київ – щонайменше з жовтня 2022 року. Можливо, Кремль проводить інформаційну операцію, а можливо, насправді готується до цього ННСД, який ISW продовжує оцінювати як малоймовірний, але можливий.
  • Російські військові продовжують накручувати індикатори для проведення ННСД, посилюючи інформаційну операцію, спрямовану на встановлення правдоподібності ННСД або підготовку до нього.
  • Російські військові більш чітко формують умови для наступу на північному заході Луганської області.
  • Президент України Володимир Зеленський готується представити мирний план у лютому 2023 року, який може бути приурочений до невдалого російського зимового наступу.
  • Відновлення публічних виступів володимира путіна, ймовірно, свідчить про те, що він став більше турбуватися про свою популярність та імідж в росії.
  • Російські війська провели щонайменше дві розвідувально-силових операції на півночі та північному сході України 22-23 грудня.
  • Українські сили, ймовірно, досягли тактичних успіхів на схід і південь від міста Бахмут за останні 72 години.
  • Російські війська продовжують облаштовувати оборонні позиції в лівобережній Херсонській та Запорізькій областях і проводять оборонні операції на півдні України.
  • Кремль посилює цензуру, щоб замовчати занепокоєння з приводу розширення збройних сил Росії та другої хвилі мобілізації.
  • Українські партизани продовжують напади на російських чиновників на окупованих територіях.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: