fbpx
Сьогодні
11:23 24 Гру 2022

Британська розвідка пояснила, що є "ключовим обмежувальним фактором" для наступу росії

English version here

Фото: GETTY IMAGES

Нестача боєприпасів, ймовірно, є ключовим чинником, який обмежує наступальний потенціал російсько-окупаційних військ на території України.

Про це пише Рубрика. посилаючись на звіт розвідки Міноборони Великої Британії станом на 24 грудня.

Британські розвідники зазначили, що з жовтня росія збільшила свої сили в Україні внаслідок десятків тисяч резервістів. Нестача особового складу зменшилася, проте саме нестача боєприпасів, найімовірніше, залишається "ключовим обмежувальним фактором для російських наступальних операцій".

"Росія, ймовірно, обмежила свої ракетні удари по українській інфраструктурі дальнього радіуса дії приблизно до одного разу на тиждень через обмежену кількість крилатих ракет", припускають у британській розвідці.

Розвідники також стверджують, що росія навряд чи змогла збільшити запаси артилерійських боєприпасів настільки, щоб забезпечити проведення широкомасштабних наступальних операцій.

"Вразливість нинішнього оперативного плану росії полягає в тому, що навіть проста підтримка оборонних операцій вздовж протяжної лінії фронту вимагає значних щоденних витрат снарядів і ракет", резюмують у розвідці Британії.

На початку грудня директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс заявила, що російські сили в Україні зазнали низки невдач. А саме, від проблем із моральним духом до нестачі боєприпасів, зокрема темпи використання останніх у росії більші, ніж виробництва.

У Пентагоні також вважають, що через високу інтенсивність використання артилерії росія змушена використовувати снаряди, виготовлені понад 40 років тому, які мають високий рівень відмов.

Також за даними британської розвідки, російські військові продовжують будувати оборонні укріплення уздовж лінії фронту, які за своїми характеристиками практично не змінилися з часів Другої світової війни і в сучасних умовах мають сумнівну ефективність.

Як писала Рубрика, на тлі візиту президента України Володимира Зеленського до США державний секретар США Ентоні Блінкен у середу офіційно оголосив про новий пакет військової допомоги для України на суму 1,85 мільярда доларів, який уперше передбачає передачу системи протиповітряної оборони Patriot.

Своєю чергою міністр МЗС Дмитро Кулеба наголосив, що рішення президента Сполучених Штатів Джо Байдена про передачу Україні ЗРК Patriot є прецедентним і відчиняє двері для аналогічних кроків союзників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: