fbpx
Сьогодні
10:38 22 Гру 2022

Британська розвідка: тих резервістів, яких росія вважає слабкими, вимушено тренують білоруси

Росія була змушена залучити білоруських інструкторів до тренування своїх мобілізованих через перенапруження своєї військової системи.

Про це йде мова у огляді розвідки Міноборони Британії станом на 22 грудня.

Британські розвідники зазначили, що хоча росія та Білорусь широко афішують розгортання російських підрозділів у Білорусі, Збройні сили РБ, ймовірно, нещодавно взяли на себе значну, але більш непомітну роль у тренуванні  кілька тисяч нещодавно мобілізованих російських резервістів.

У розвідці наголошують, що використання білоруських інструкторів є спробою частково заповнити нестачу російських військових інструкторів. Адже багато з яких дислоковані в Україні або стали жертвами бойових дій.

"Хоча Росія і Білорусь мають великий досвід військового співробітництва, підготовка білорусами мобілізованих російських військовослужбовців демонструє зміну ролей.

Білоруські збройні сили традиційно вважаються Росією такими, що поступаються російським військам, і їх використання в якості інструкторів свідчить про перенапруження російської військової системи", повідомляють у зведенні.

Напередодні розвідка Британії спрогнозувала, що у бійців "Вагнера" і мобілізованих військових рф виникнуть проблеми з веденням міських боїв у Бахмуті.

Окрім того, у британській розвідці вважають, що заснування росією "фронту творчих бригад" не допоможе окупантам на фронті.

Також за даними британської розвідки, російські військові продовжують будувати оборонні укріплення уздовж лінії фронту, які за своїми характеристиками практично не змінилися з часів Другої світової війни і в сучасних умовах мають сумнівну ефективність.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: