fbpx
Сьогодні
17:50 17 Тра 2021

Адвокат Чауса заявив, що суддя-втікач не виходив на зв'язок

Фото: ТСН

За словами молдавського адвоката судді-втікача Миколи Чауса, той не виходив на зв'язок із ним після оприлюднення відеозвернення.

Про це пише молдавське видання NewsMaker.

Адвокат Чауса Юліан Балан в бесіді з журналістами відзначив, що вважає відео "дуже дивним".

"Дуже важко сказати чи справжнє воно, але у нього дуже сумні очі. Зі мною на зв'язок він не виходив", – сказав Юліан Балан.

Також Балан зазначив, що зв'язувався з Україною з приводу розслідування зникнення Чауса, але "поки ніяких новин немає".

Видання підкреслює, що звернення Чауса з'явилося напередодні візиту до Києва в.о. прем'єр-міністра Молдови Ауреліу Чокоя.

Згідно із заявою міністерства закордонних справ і євроінтеграції, Чокой 17 травня візьме участь в Києві в тристоронній зустрічі, присвяченій питанням євроінтеграції. Втім молдавські інсайдери стверджують – Чокой має намір обговорити з українською стороною питання викрадення Чауса.

У прокуратурі Молдови зазначили, що наразі вивчають відео з суддею-втікачем.

Тим часом українське видання "Букви" проаналізувало метадані відеозвернення Миколи Чауса.

Зокрема вони встановили наступне – папка, з якої завантажили відео називається "гусь". Саме відео монтували у професійній програмі відеомонтажу Adobe Premiere Pro, яка встановлена на MacBook Apple. Ця програма доволі складна для освоєння та користування, в порівнянні з іншими відеоредакторами, які доступні для користувачів MacBook.

Тобто це програма для професійного монтажу. Також вдалося встановити, що звернення створили у неділю, 16 травня.

"Все це може означати, що Миколі Чаусу допомагали створити це відео, і що це може бути спланована медіакампанія", – констатують журналісти видання.

Раніше Світлана Чаус ㅡ дружина українського екссудді Миколи Чауса ㅡ звернулась із заявою до президента Володимира Зеленського з проханням втрутитися в пошуки її чоловіка. Вона заявила, що зниклий чоловік не мав наміру ухилятися від правосуддя, а очікував рішення, щоб повернутися в Україну відповідно до процедури.

Як повідомляла Рубрика, 15 березня Молдова остаточно відмовила у притулку скандальному судді Чаусу.

5 квітня екссуддю Чауcа, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук, який перебував у Кишиневі, викрали іноземні громадяни. Вони вже покинули Молдову, перейшовши молдавсько-український кордон.

11 квітня стало відомо, що ексохоронець Порошенка, який фігурує у справі про перевезення Чауса, задекларував 5 млн по виходу на пенсію.

22 квітня розслідувачі заявили, що до зникнення ексудді Чауса можуть бути причетні українські розвідники та посольство України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: