fbpx
Сьогодні
16:02 03 Тра 2021

Скандального суддю Чауса тримають на військовій базі під Первомайськом, — нардеп

За словами нардепа Володимира Ар'єва суддя-втікач Микола Чаус викрадений українським ГУР та перебуває на військовій базі за шість кілометрів від Первомайська.

Про це заявив народний депутат від фракції "Європейська Солідарність" Володимир Ар'єв у Facebook.

Ар'єв стверджує, що за інформацією його джерела у Головному управління розвідки, Чауса викрали за наказом з Офісу президента та спочатку переховували поряд з Межигір'ям – у селі Христинівка.

"Отже, зараз ГУР сконцентрований не на загрозах від РФ, а на судді Чаусі. Дрібному корупціонерові, якого офіс президента вирішив використати для дискредитації тих, хто розповів Bellingcat деталі зливу спецоперації проти "вагнерівців", ну і Порошенка, якщо вдасться у цьому "переконати" біглого суддю. Для цього топпосадовець з ОП наказав спецназу розвідки викрасти Чауса з Молдови, а наслідком "переконувань" стала поламана щелепа Чауса", – розповів Ар'єв.

"Після вивезення з Молдови Чауса тримали на об'єкті міноборони в Хотянівці, рівно навпроти Межигір'я Януковича. Якщо їхати дамбою вздовж Київського водосховища, в'їзд на цей об'єкт позначений відповідною табличкою", – додав нардеп.

За його словами, викрадений суддя втікач Микола Чаус відмовлявся йти на співпрацю з ГУР. Саме через це його нібито і вирішили "легалізувати" на кордоні з Придністров'ям або окупованим Кримом при спробі потрапити в Україну.

"План намалювали наступний: викинути Чауса на кордоні з Придністров'ям або адмінкордоні з Кримом і задіяти для цього прикордонників, які мають його затримати "при спробі". Для цього "об'єкт" перевезли на військову базу в шести кілометрах від Первомайська та утримують його в будівлі, що на фото. Від цього місця приблизно однаково відносно недалеко і до Придністров'я, і до Криму. Як варіант також розглядають кордон з Росією", – розповідає Ар'єв.

Політик стверджує, що Чауса, за планом, мають з помпою затримати, що нібито має довести – ввезення судді в Україну не було.

‼️прочитайте це обов'язково‼️Наступна історія спершу виглядала мені неправдоподібно, наче її написав сценарист…

Posted by Volodymyr Ariev on Monday, May 3, 2021

Як повідомляла Рубрика, 15 березня Молдова остаточно відмовила у притулку скандальному судді Чаусу.

5 квітня екссуддю Чауcа, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук, який перебував у Кишиневі, викрали іноземні громадяни. Вони вже покинули Молдову, перейшовши молдавсько-український кордон.

11 квітня стало відомо, що ексохоронець Порошенка, який фігурує у справі про перевезення Чауса, задекларував 5 млн по виходу на пенсію.

22 квітня розслідувачі заявили, що до зникнення ексудді Чауса можуть бути причетні українські розвідники та посольство України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: