fbpx
Сьогодні
14:44 30 Кві 2021

Дружина екссудді Чауса звернулась до Зеленського з проханням втрутитися у пошуки чоловіка

Дружина українського екссудді Миколи Чауса, який зник у Молдові 3 квітня, звернулась із заявою до президента Володимира Зеленського з проханням втрутитися у пошуки її чоловіка.

Про це повідомляє "Громадське".

"Мій чоловік не мав наміру ухилятися від правосуддя. Він очікував рішення, аби відповідно до процедури повернутися в Україну та захищати себе від незаконного переслідування з боку працівників НАБУ", — зазначила у заяві Світлана Чаус.

Також вона наголосила на тому, що у разі ігнорування президентом її заяви вона звертатиметься у міжнародні інстанції.

"Якщо ж спецслужби й надалі незаконно утримуватимуть мого чоловіка, ми продовжуватимемо звертатись до усіх лідерів європейських та світових держав. Сім'я та адвокати вживатимуть усіх необхідних заходів, аби повернути Миколу Чауса живим", — написала жінка.

Водночас адвокат екссудді Олександр Вишневий зазначив, що українські правоохоронці досі не відкрили кримінальне провадження за фактом викрадення Миколи Чауса, хоча вони зверталися з відповідними заявами.

Зокрема, про відсутність кримінального провадження заявила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова, наголосивши: "Коли буде зареєстроване провадження, ми будемо цим займатися".

"Ми подали заяву їм про злочин 12 квітня, а вони навіть провадження не відкрили. То чим же вони будуть займатися?", — наголосив адвокат екссудді.

Також раніше адвокати через суд просили ДБР надати список усіх проваджень щодо Чауса.

Як повідомляла Рубрика, 15 березня Молдова остаточно відмовила у притулку скандальному судді Чаусу.

5 квітня екссуддю Чауcа, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук, який перебував у Кишиневі, викрали іноземні громадяни. Вони вже покинули Молдову, перейшовши молдавсько-український кордон.

11 квітня стало відомо, що ексохоронець Порошенка, який фігурує у справі про перевезення Чауса, задекларував 5 млн по виходу на пенсію.

22 квітня розслідувачі заявили, що до зникнення ексудді Чауса можуть бути причетні українські розвідники та посольство України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: