fbpx
Сьогодні
19:59 26 Кві 2024

Прикордонники кожного дня викривають до 10 чоловіків, які використовують підробні документи під час перетину кордону

Щоденно Державна прикордонна служба України викриває до 10 осіб, які намагаються використовувати підробні документи для перетину кордону.

Про це розповів речник ДПСУ Андрій Демченко, пише Рубрика, посилаючись на Суспільне.

"Це різного роду документи, які давали підстави на перетин кордону. У тому числі про непридатність до військової служби, багатодітсво", — уточнив Демченко.

Він водночас наголосив, що ДПСУ володіє технічними засобами для перевірки документів на предмет підробок. Зокрема з березня налагоджено інформаційний обмін між базою ДПС і системою "Оберіг", завдяки якій прикордонники можуть бачити, чи дійсно документи у ТЦК видавалися особі.

Речник також додав, що станом на зараз загальний потік людей, який перетинає кордон, не збільшується і не зменшується.

Повернення чоловіків з-за кордону 

Нагадаємо, 11 квітня Рада ухвалила у другому читанні закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку", він вже підписаний президентом та опублікований.

А 23 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив повідомлення про призупинення надання консульських послуг українським чоловікам мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном. На його думку, перебування за кордоном не звільняє громадянина від "обовʼязків перед Батьківщиною", зокрема щодо оновлення своїх даних у військкоматах, і саме тому, за його словами, він доручив припинити надання деяких послуг таким людям.

МЗС пізніше вказало, що після набуття законом про мобілізацію чинності 18 травня 2024 року "процес прийняття та розгляду заяв про вчинення консульських дій продовжиться з урахуванням нових вимог, що випливають із положень закону".

Своєю чергою в Європейському Союзі заявили, що "взяли до уваги" рішення Міністерства закордонних справ України щодо призупинення надання послуг чоловікам мобілізаційного віку в дипломатичних установах.

24 квітня Уряд України заборонив пересилати за кордон оформлені паспорти громадянина України та паспорти для виїзду за кордон, що належать чоловікам призовного віку. Про це йдеться у постанові Кабінету міністріа України № 443.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: