fbpx
Сьогодні
15:23 15 Бер 2021

Молдова остаточно відмовила у притулку скандальному судді Чаусу

Фото: ТСН

Скандально відомий український суддя Микола Чаус отримав остаточну відмову в наданні політичного притулку в Молдові.

Як повідомляють молдовські ЗМІ, відповідне рішення прийняла Колегія цивільних, комерційних і адміністративних спорів Вищої судової палати Молдови.

У 2016 року українські правоохоронні органи затримали суддю Чауса на хабарі в $150 тис. за оголошення вироку в інтересах підсудних. Він сховав хабар у скляні банки, які закопав у своєму городі. 6 вересня Верховна Рада дала згоду на арешт судді та притягнення його до кримінальної відповідальності. Проте, скориставшись суддівським правовим імунітетом, підозрюваний залишив територію України. Він прилетів у Молдову приватним літаком із вказівкою службам київського аеропорту не оглядати борт.

Чаус приїхав у Молдову нелегально, а наприкінці 2016 року здався молдовській владі. Живучи в Кишиневі, Чаус регулярно ходив у сауну, пересувався містом в автомобілі Mercedes-Benz чорного кольору з номером 222. Він також відвідував Свято-Георгіївську церкву в центрі Кишинева. Молдовські журналісти навіть зняли на відео, як Микола Чаус з охороною прогулювався Кишиневом.

Тодішній президент Молдови Ігор Додон відмовив йому в наданні політичного притулку. Чаус оспорив це рішення в суді. Розгляд тривав понад два роки, тепер Вища судова палата Молдови винесла остаточний вердикт.

Чауса оголосили в національний і міжнародний розшук. В Україні йому загрожує позбавлення волі на термін від 8 до 12 років.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: