fbpx
Сьогодні
16:01 11 Кві 2021

Ексохоронець Порошенка, який фігурує у справі про перевезення Чауса, задекларував 5 млн по виходу на пенсію

У справі про незаконне переправлення судді Миколи Чауса через державний кордон фігурує заступник начальника Служби безпеки президента України Петра Порошенка – Вадим Чучковський.

Про це повідомляє «Судовий репортер».

3 березня минулого року в квартирі, де проживає Чучковський, НАБУ провело обшук на підставі ухвали ВАКС від 21.02.2020. Офіційно сім'я начебто орендує цю квартиру в сестри експосадовця – адвоката Ольги Чучковської. Відтак остання намагалась оскаржити дії НАБУ по обшуку помешкання адвоката, переконуючи, що одну з кімнат квартири вона використовує в адвокатській діяльності. Крім того, детектив вилучив робочі телефони, які адвокат забула вдома. Інформацію з телефонів адвоката детектив собі нібито скопіював.

За версією слідства, після появи інформації про викриття на хабарі судді Чауса у невстановлених осіб, до кола яких, ймовірно, входили декілька посадовців, зокрема керівник служби безпеки Президента України Управління державної охорони, виник злочинний умисел щодо організації уникнення Чаусом кримінальної відповідальності. Чучковський нібито був визначений відповідальним за організацію переправлення Чауса через державний кордон України.

22 серпня 2016 за вказівкою начальника служби безпеки Президента України його підлеглі в аеропорту міста Києва зустріли двох громадян Республіки Молдова, один з яких В'ячеслав Турку був дуже схожий на суддю. Після цього Чаусу нібито було передано паспорт Турку та організовано його перетин державного кордону України без проходження прикордонного контролю. Згодом Чауса затримали на території Республіки Молдова.

Станом на березень 2021-го Чучковський має у справі про вивезення Чауса статус свідка.

Чучковський у 2019 році вийшов на пенсію і в травні 2020 оприлюднив свою останню декларацію. До цього він востаннє звітував про свої статки тільки за 2016 рік. По виходу на пенсію, ексохоронець президента став бенефіціаром інвестфонду «Меморіс», сплативши 5,3 млн грн. статутного капіталу. Це підтверджується даними фінансової звітності фонду.

Ексохоронець Порошенка

Фото: sudreporter.org

У вересні 2019 Фонд інвестував у будівництво нерухомості за договором із ТОВ «Укрбудспецмонтаж». Строк здачі нерухомості в експлуатацію – 4 квартал 2022 року. У 2020 році статутний капітал фонду «Меморіс» збільшився на 20 мільйонів гривень. На 60% його бенефіціаром залишається Чучковський.

Ексохоронець Порошенка1

Фото: sudreporter.org

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: