fbpx
Сьогодні
14:59 05 Кві 2021

Українського екссуддю Чауса з Молдови викрали іноземці, які виїхали в Україну, - МЗС Молдови

Колишнього українського суддю Миколу Чауcа, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук за підозрою в хабарництві, який перебував у Кишиневі, викрали іноземні громадяни. Вони вже покинули Молдову, перейшовши молдавсько-український кордон.

Про це в понеділок розповів міністр внутрішніх справ Молдови Павло Войку, передає "Укрінформ".

За словами Войку, підрозділи МВС Молдови проводять розслідування, і їм уже вдалося встановити особи частини організаторів викрадення Чауса і затримати одного підозрюваного.

«Ще зарано говорити про обвинувачення, у нас тільки один затриманий. Але ми вже знайшли машини, якими користувалися викрадачі, зібрали відбитки пальців, знайшли їх листування, встановили особи деяких викрадачів і їх маршрут», – розповів Войку.

За словами міністра, викрадення здійснили іноземні громадяни, які виїхали з Молдови в Україну. Листування організаторів злочину теж велося українською мовою, зазначив Войку. Чиновник наголосив, що молдавські правоохоронні органи співпрацюють зі Службою інформації та безпеки і мають намір звернутися до українських колег в міжнародний розшук.

"Чаус – громадянин України, проти якого у 2016 році в Україні порушили кримінальну справу за підозрою в хабарництві в особливо великих розмірах. У 2017 році Чаус незаконно перетнув молдовський кордон і попросив у республіці політичного притулку. Йому відмовили, але він опротестував рішення влади в суді.

Зараз справу розглядає Вища судова палата. Українські правоохоронці неодноразово зверталися до нас із запитами про висилку Чауса, але доки у нього статус особи, яка попросила притулку, ми не можемо його депортувати. При цьому він може вільно подорожувати країною і виїжджати за кордон", – розповів Войку.

Раніше президент Молдови Мая Санду вимагала від Міністерства внутрішніх справ і Служби інформації і безпеки (СІБ) у найстисліші терміни з'ясувати ситуацію з викраденням у Кишиневі Чауса.

Як повідомлялося раніше, 3 квітня адвокат Чауса Юліан Балан заявив, що група невідомих озброєних чоловіків викрала Чауса в центрі Кишинева. Інформацію підтвердили в столичній поліції.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: