fbpx
Сьогодні
10:14 11 Чер 2020

Зеленський про брата Єрмака: Точно не взяв грошей, він "просто балакун" і зробив помилку

Фото Reuters

Президент Володимир Зеленський упевнений, що брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака Денис, який став фігурантом записів про можливу корупцію під час призначення на державні посади, точно не брав грошей і "просто балакун".

"Він точно нічого не взяв. Він не взяв грошей. Я не уявляю, щоб Єрмак собі зробив би, якби його брат десь щось узяв. А як його (Дениса Єрмака) затягнули… Він просто балакун. Я вважаю, балакун. Я вважаю, що це неправильно, що це його велика помилка. Він завжди хотів якось допомагати. Він же такий, знаєш, війна – побіг в АТО, воював там, допомагав, там він волонтер. Тут щось не те в "Укрзалізниці" – давай знайдемо нормальних людей. Ну він така людина", – сказав він в інтерв'ю "Українській правді".

Зеленський назвав народного депутата з фракції "Слуга народу", свого колишнього позаштатного радника Гео Лероса, який оприлюднив записи з участю брата Єрмака, "аферистом".

"Мені його привів Кирило (заступник глави ОП Кирило Тимошенко) з Богданом (екс-керівник ОП Андрій Богдан). Вони сказали, що нормальний хлопець. Я сказав – добре. Це про довіру. Ти ж запитував про довіру. Я довіряю, і Кирило йому довіряв", – зазначив президент.

Зеленський також наголосив, що з керівником Офісу президента Єрмаком у нього "довірчі відносини" і, на його думку, Єрмак справляється з цією посадою.

Як повідомлялося, 29 березня депутат Лерос оприлюднив на своїй сторінці у Facebook декілька коротких відеозаписів, на яких людина, схожа на брата глави ОП Єрмака Дениса, обговорює питання призначення на державні посади. Згідно таймінгом, записи було зроблено в серпні-жовтні 2019 року. Лерос скерував звернення директору НАБУ Артему Ситнику з проханням перевірити і дати оцінку інформації, яка міститься на цих відеозаписах.

Єрмак заявив, що 29 березня подасть заяви до Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань у зв'язку з поширеними депутатом Леросом відеозаписами. Пізніше Єрмак заявив, що в команді Зеленського немає корупції, а скандал із відеозаписами, на яких присутній його брат Денис Єрмак, назвав "спланованою операцією".

Заяви Лероса і Єрмака стали предметом розслідувань правоохоронних органів.

Пізніше Лерос оприлюднив нові відео розмов брата глави ОП Єрмака.

Нагадаємо, що Андрій Єрмак вперше прокоментував скандал з братом.

Голова партії "СН" Корнієнко розповів, про що Зеленський говорив зі "слугами" через скандал з Єрмаком.

2 червня стало відомо, що суд зобов'язав НАБУ почати розслідування щодо Дениса Єрмака.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: