fbpx
Сьогодні
11:59 06 Кві 2020

Корнієнко розповів, про що Зеленський говорив зі "слугами" через скандал з Єрмаком

Фото Reuters

Голова партії "Слуга народу", перший заступник голови однойменної фракції у Верховній Раді Олександр Корнієнко розповів, що на зустрічі фракції з президентом Володимиром Зеленським щодо так званих "плівок з братом Єрмака", останній заперечив, що члени його команди торгують посадами.

Про це Корнієнко розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

"Президент зробив дуже правильний акцент: він і вся наша команда – чесна і нічим таким ми не займаємося, і сама постановка питання, що ми повинні в чомусь виправдовуватися – вона несправедлива.

Очевидно, що ніяких недоторканних немає, і нехай силовики розслідують: хто винен у цій ситуації – того нехай і садять, якщо є за що. Позиція фракції і партії повністю збігається з цим.

Андрій Єрмак (керівник Офісу президента) в черговий раз аргументовано підтвердив, що він відношення до озвученого на плівках не мав. Розкрив деякі подробиці особистої історії – не вважаю, що це необхідно публічно розкривати".

Також, за словами Корнієнка, на зустрічі говорили про те, що силовикам ніяких вказівок не робилося, "і що шість людей від СБУ на врученні повістки Гео Леросу – це ексцес виконавця".

Водночас голова партії відзначив, що вся ця історія вплине на фракцію.

Наразі він чекає, щоб ця справа перейшла "у площину розслідування": щоб правоохоронці "серйозно включилися", а усі фігуранти ходили на допити і давали свідчення.

Говорячи про самого члена "Слуги народу" Гео Лероса, який опублікував скандальні плівки з братом Єрмака, Корнієнко вказав, що йому не всі пости нардепа подобаються як людині і його однопартійцю, бо "там є вже і особисті нападки на Андрія Єрмака".

Разом з тим на питання, чи діє Лерос самостійно, голова СН висловив думку, що "кожен політик… так чи інакше самостійний, як мінімум, у виборі своїх політичних партнерів і джерел інформації".

Корнієнко підсумував, що у Лероса був вибір: тихо віднести записи правоохоронцям чи зробити це публічно.

3 квітня нардеп Лерос прийшов на допит в ДБР.

Раніше фракція "Слуга народу" висловила офіційну позицію щодо "плівок Єрмака".

Зазначимо, у Зеленського офіційно прокоментували скандал з братами Єрмаками.

До нардепа Гео Лероса 1 квітня приїхали співробітники СБУ.

Раніше Гео Лерос поширив відео, де брат Єрмака нібито "торгує" держпосадами. Глава ОПУ вимагає розслідування.

Нагадаємо, що Андрій Єрмак вперше прокоментував скандал з братом.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: