fbpx
Сьогодні
22:47 02 Чер 2020

Плівки Єрмака: суд зобов'язав НАБУ почати розслідування щодо брата голови ОП

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального злочину родичем посадовця Офісу президента України

Про це повідомила пресслужба ВАКС.

"Сьогодні, 2 червня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила скаргу представника народного депутата IX скликання і зобов'язала уповноважену особу НАБУ внести в ЄРДР відомості про вчинення кримінального злочину, про який йшлося в заяві. Суд також зобов'язав НАБУ почати досудове розслідування за цими фактами", – йдеться в повідомленні.

Так, в заяві містилися дані і обставини щодо оприлюднених раніше відеозаписів, на яких один із родичів чиновника Офісу президента України здійснював "відбір" кандидатів на різні посади в органи державної влади.

Зазначається, що виносячи таке рішення, суд не дає оцінку викладеним у скарзі фактам, а лише зобов'язує внести відповідну інформацію і почати досудове розслідування зазначених фактів, правова кваліфікація визначається органом досудового розслідування.

Заявник, народний депутат Гео Лерос підтвердив, що йдеться про брата глави Офісу президента Дениса Єрмака.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: