fbpx
Сегодня
Обзор 18:56 18 Фев 2019

Итоги медианедели: Мюнхенская конференция, судебные дела Супрун и Гандзюк

Спецпроект «Рубрики» совместно с аналитической компанией Corestone Group. Еженедельно, в понедельник, мы публикуем результаты мониторинга информационного пространства на предмет динамики освещения «топов» украинского политикума и тенденциозных изменений. Выводы за 11-17 февраля 2019 – перед вами (укр.).

Медіаохоплення Президента Порошенка впало на 1% на телебаченні і на 14% в Інтернеті. Петро Порошенко відвідав Одещину, де відкрив ділянку траси «Одеса-Рені», заявив про використання надходжень від розмитнення автомобілів на єврономерах у індексуванні пенсій, а також взяв участь у Мюнхенській безпековій конференції. У Мюнхені він провів ряд зустрічей з високопосадовцями інших держав, зокрема Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель та віце-президентом США Майком Пенсом.

На 19% зросло на телебаченні і на 6% впало в Інтернеті охоплення очільниці МОЗу Уляни Супрун. У п'ятницю, 15 лютого, Окружний адміністративний суд Києва почав розглядати по суті позов депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука до в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун щодо відсутності у неї повноважень для виконання обов'язків міністра. Медіаохоплення Ігоря Мосійчука зросло на 88% на телебаченні і на 25% в Інтернеті.

На 17% на телебаченні і на 22% в Інтернеті впало охоплення Юлії Тимошенко, яка взяла участь у Мюнхенській безпековій конференції. Також лідерка «Батьківщини» заявила про те, що планує домовлятися з МВФ щодо зниження тарифів на газ для громадян у майбутньому. Так само взяв участь у Мюнхенській безпековій конференції і Анатолій Гриценко, медіаохоплення якого зросло на 39% на телебаченні і впало на 45% в Інтернеті.

На 4% на телебаченні і на 19% в Інтернеті зросло охоплення генпрокурора Юрія Луценка, який прокоментував закиди активістів щодо розслідування справи про вбивство Катерини Гандзюк. За словами Юрія Луценка, слідство не має достатньої інформації для притягнення до відповідальності херсонських політиків Андрія Гордєєва і Євгена Рищука, як це було зроблено з Владиславом Мангером. Також Юрія Луценка розкритикував Леонід Кравчук, який назвав генпрокурора агітатором Петра Порошенка.

На 11% на телебаченні впали показники медіаохоплення Олега Ляшка, який цього тижня вимагав знизити ціни на газ для громадян. Також політик вимагає у Нафтогазу не продовжувати контракт з Андрієм Коболєвим, який, за його словами, має повернути державі отриману премію.

На 20% на телебаченні на 3% в Інтернеті впало охоплення Володимира Гройсмана, який заявив, що Україна не може знизити ціни на газ через зобов'язання перед МВФ.

На 13% на телебаченні впали показники медіаохоплення Олександра Вілкула, який цього тижня вніс грошову заставу за поліцейського Василя Мельника, заарештованого за перевищення службових повноважень під час арешту членів руху «С14» біля Подільського РУВС.

На 1% в Інтернеті впало медіаохоплення Володимира Зеленського, який цього тижня очолив президентський рейтинг від КМІСу з показником у 26,9% підтримки виборців, які мають намір голосувати.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

598

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: