fbpx
Сегодня
Обзор 21:32 01 Апр 2019

Итоги медианедели: предвыборные туры, президентские выборы, национальный экзит-пол

Спецпроект «Рубрики» совместно с аналитической компанией Corestone Group. Еженедельно, в понедельник, мы публикуем результаты мониторинга информационного пространства на предмет динамики освещения «топов» украинского политикума и тенденциозных изменений. Выводы за 25-31 марта 2019 – перед вами (укр.).

Медіаохоплення Президента Порошенка зросло на 52% на телебаченні і на 38% в Інтернеті. Цього тижня Президент відвідав Вінницю та Львів, де зазначив необхідність збереження європейського вибору України та протидії втручанню РФ у вибори. За даними національного екзит-полу Петро Порошенко посів другу сходинку у першому турі виборів Президента України з результатом в 17,8% голосів виборців.

На 69% на телебаченні і на 81% в Інтернеті виросло охоплення Юлії Тимошенко, яка за даними національного екзит-полу посіла третю сходинку в першому турі президентських виборів. Разом з тим, Тимошенко назвала ці дані неправдивими і заявила про результати паралельного екзит-полу від ВО «Батьківщина», за якими вона посідає другу позицію, а Порошенко – третю.

На 230% на телебаченні і на 89% в Інтернеті зросли показники медіаохоплення Володимира Зеленського, який за даними національного екзит-полу отримав близько 30% підтримки виборців у першому турі виборів Президента України. Також цього тижня Володимир Зеленський пообіцяв що невдовзі представить свою команду.

На 74% на телебаченні і на 129% в Інтернеті зросло медіаохоплення Олександра Вілкула, який цього тижня розкритикував поїздку Віктора Медведчука та Юрія Бойка до РФ. У першому турі президентських виборів за даними національного екзит-полу Вілкул набрав 4% підтримки виборців.

Медіаохоплення Юрія Бойка зросло на 55% на телебаченні та не 69% в Інтернеті. За даними національного екзит-полу, у першому турі виборів Президента він отримав 9,7% підтримки виборців.

На 71% на телебаченні і на 112% в Інтернеті зросли показники охоплення Анатолія Гриценка, який за даними національного екзит-полу посів на виборах 5 місце з результатом у 7,1% підтримки. Сам Гриценко заявив, що не планує підтримати у другому турі ані Порошенка, ані Зеленського.

На 70% на телебаченні і на 68% в Інтернеті зросли показники медіаохоплення кандидата в Президенти Олега Ляшка, який цього тижня з передвиборчим візитом відвідав Чернігів, де говорив передусім про проблему зависоких тарифів на комунальні послуги. За даними національного екзит-полу, політик отримав 4,7% підтримки у першому турі виборів.

На 20% на телебаченні зросло охоплення Володимира Гройсмана, який зустрівся з міжнародними спостерігачами та заявив що особисто контролюватиме чистоту виборчого процесу. Проголосував Володимир Гройсман у себе на Батьківщині у Вінниці.

На 436% на телебаченні і на 6% в Інтернеті зросли показники медіаохоплення Віктора Медведчука, який цього тижня запропонував прямі перемовини між Києвом та Москвою.

На 160% на телебаченні зросло охоплення Ріната Ахметова, якого у своєму інтерв'ю згадав Арсен Аваков, назвавши  Ахметова проукраїнською східною опозицією. Також за даними журналу «Новое время» з 2014 року компанії Ахметова придбали активів на суму близько 22 млрд грн.

На 133% зросло медіаохоплення Ігоря Коломойського в Інтернеті, згадуваного в основному як сірого кардинала «ЗеКоманди» Володимира Зеленського на виборах.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

2652

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: