fbpx
Сегодня
Обзор 19:01 25 Мар 2019

Итоги медианедели: «список» Йованович, Бойко и Медведчук в Москве, контракт с Коболевым

Спецпроект «Рубрики» совместно с аналитической компанией Corestone Group. Еженедельно, в понедельник, мы публикуем результаты мониторинга информационного пространства на предмет динамики освещения «топов» украинского политикума и тенденциозных изменений. Выводы за 18-24 марта 2019 – перед вами (укр.).

Медіаохоплення Президента Порошенка не змінилося на телебаченні і впало на 20% в Інтернеті. Цього тижня він взяв участь у міні-саміті ЄС в Брюсселі та тестуванні турецьких бойових безпілотників, які Україна закупила для Збройних сил. Також президент своїм Указом надав громадянство України футболістові ФК «Шахтар» Мораесу та висловив повну підтримку послу США в Україні Мері Йовановіч.

На 25% на телебаченні і на 5% в Інтернеті виросло охоплення Юлії Тимошенко, яка заявила, що ЄС веде розслідування проти Петра Порошенка за фактом його корупційної діяльності. У той же час, представники євроструктур спростували дану інформацію.

На 128% на телебаченні і на 107% в Інтернеті зросли показники медіаохоплення Юрія Бойка, який цього тижня їздив до Москви на зустріч з главою Уряду РФ Дмитром Мєдвєдєвим та очільником Газпрому Міллером. За словами Бойка, першочергово на зустрічі розглядалося питання збереження транзиту газу через Україну. На зустрічі також був присутній Віктор Медведчук, охоплення якого в Інтернеті зросло на 375%.

На 28% впало на телебаченні і на 29% зросли в Інтернеті показники охоплення Володимира Гройсмана, який цього тижня продовжив контракт з очільником НАК «Нафтогаз» Коболєвим. На засідання Кабміну з вимогою не продовжувати даний контракт увірвався Олег Ляшко разом з однопартійцями, і між ним та очільником Уряду сталася перепалка. Показники охоплення лідера РПЛ зросли на 58% на телебаченні.

На 1% впало на телебаченні медіаохоплення Олександра Вілкула, який цього тижня продовжив критикувати закон про мову, що розглядався у Верховній Раді; зокрема він заявив спікерові Парубію, що той дуже помиляється, якщо думає що говорить українською мовою.

На 174% на телебаченні і на 8% в Інтернеті зросли показники охоплення Анатолія Гриценка, який цього тижня заявив, що у разі своєї перемоги пропонуватиме Андрія Садового на посаду прем'єр-міністра України.

На 35% на телебаченні і на 48% в Інтернеті зросли показники медіаохоплення кандидата в президенти Володимира Зеленського, який цього тижня дав розлоге інтерв'ю телеканалу «1+1», однак в останній момент скасував свій візит до студії телеканалу «ICTV».

На 122% на телебаченні зросло охоплення міського голови Віталія Кличка, який цього тижня спільно з Президентом відвідав місце, де невдовзі буде прокладено метро до житлового масиву «Виноградар» у Києві.

На 12% в Інтернеті зросли показники охоплення генпрокурора Луценка, який заявив у інтерв'ю американському виданню The Hill, що посол США вручила йому список з людей, яких генеральна прокуратура не може переслідувати, якщо хоче отримати фінансування від Західних країн.

На 45% на телебаченні зросли показники охоплення Степана Кубіва, цього тижня заявив, що капітальні інвестиції в Україні зросли за останні три роки на 67,7%.

На 41% в Інтернеті зросли показники охоплення Віктора Януковича, адвокат якого заявив, що політик планує своє повернення до України.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

1573

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: