fbpx
Сегодня
Обзор 20:49 08 Апр 2019

Итоги медианедели: официальные результаты выборов, обсуждение дебатов на стадионе

Спецпроект «Рубрики» совместно с аналитической компанией Corestone Group. Еженедельно, в понедельник, мы публикуем результаты мониторинга информационного пространства на предмет динамики освещения «топов» украинского политикума и тенденциозных изменений. Выводы за 1-7 апреля 2019 – перед вами (укр.).

Медіаохоплення Президента Порошенка зросло на 133% на телебаченні і на 9% в Інтернеті. Цього тижня Порошенко посів другу сходинку за офіційними результатами першого туру виборів Президента, набравши 15,95% голосів виборців і поступившись Володимиру Зеленському, який отримав 30,24% підтримки виборців. Також Президент відповів на відеозапрошення на дебати від Зеленського, акцентувавши на їх важливості і необхідності професійного підходу до політики. Президент погодився провести дебати на стадіоні та пройшов аналіз від нарколога.

На 340% на телебаченні і на 81% в Інтернеті виросло охоплення Володимира Зеленського, який цього тижня записав відеозвернення до Петра Порошенка, запрошуючи того взяти участь у дебатах. При цьому, політик висунув вимогу: проведення дебатів на НСК «Олімпійський» за участі усіх журналістів, які забажають бути присутніми, а також попередній медичний аналіз для обох кандидатів від нарколога. Згодом Зеленський запропонував у якості арбітра на дебатах Юлію Тимошенко.

На 83%  зросли на телебаченні і на 33% впали в Інтернеті показники медіаохоплення Юлії Тимошенко, яка на початку тижня заявила про сфальсифікований результат першого туру президентських виборів і про дані паралельного підрахунку голосів, за яким вона проходила до другого туру замість Порошенка. Також Тимошенко не прийняла запрошення від Володимира Зеленського стати арбітром на дебатах кандидатів у Президенти в другому турі.

Медіаохоплення Юрія Бойка зросло на 92% на телебаченні та впало на 43% в Інтернеті. За даними ЦВК, у першому турі виборів Юрій Бойко отримав 11,67% підтримки виборців в Україні, а також перше місце на підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей і на закордонних виборчих дільницях в Молдові та Естонії.

На 74% зросли на телебаченні і на 62% впали в Інтернеті показники охоплення Анатолія Гриценка, який за даними ЦВК отримав 6,91% підтримки виборців.  Також Гриценко заявив, що не підтримуватиме у другому турі виборів Петра Порошенка та провів зустріч з Володимиром Зеленським, заявивши що може його підтримати залежно від того, кого представить кандидат у якості команди.

На 3% на телебаченні і на 1% в Інтернеті впали показники медіаохоплення Володимира Гройсмана який цього тижня доручив Нафтогазу знизити ціни на газ для населення України.

На 28% на телебаченні і на 44% в Інтернеті впало охоплення Олега Ляшка, який за даними ЦВК у першому турі отримав 5,45% підтримки виборців.

На 168% на телебаченні зросли показники медіаохоплення Арсена Авакова, який розкритикував «обмін» відеороликами між Петром Порошенком і Володимиром Зеленським, зазначивши що це можна розглядати як незаконну агітацію. Також міністр активно коментував забезпечення заходів правопорядку під час виборчого процесу та підрахунку голосів.

На 8% на телебаченні зросли показники охоплення Олександра Вілкула, який за даними ЦВК на виборах отримав 4,15% голосів виборців.

Більш ніж на 1000% на телебаченні і на 19% Інтернеті зросли показники охоплення Ігоря Коломойського, згадуваного в основному як сірого кардинала «ЗеКоманди» Володимира Зеленського на виборах.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

1703

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: