fbpx
Сегодня
Обзор 10:36 26 Фев 2019

Итоги медианедели: 5 годовщина начала агрессии РФ, подкуп избирателей, Порошенко в ООН

Спецпроект «Рубрики» совместно с аналитической компанией Corestone Group. Еженедельно, в понедельник, мы публикуем результаты мониторинга информационного пространства на предмет динамики освещения «топов» украинского политикума и тенденциозных изменений. Выводы за 18-24 февраля 2019 – перед вами (укр.).

Медіаохоплення Президента Порошенка зросло на 24% на телебаченні і на 26% в Інтернеті. Петро Порошенко виступив на засіданні ВР, присвяченому 5 річниці початку збройної агресії РФ проти України, де підписав закон про закріплення курсу на євроінтеграцію в Конституції, заявив про необхідність бути єдиними заради країни і обговорив «азовський» пакет санкцій проти РФ з Дональдом Туском, який був гостем засідання. Також Президент відвідав США, де виступив на засіданні Генеральної асамблеї ООН, закликавши позбавити РФ права вето у Радбезі ООН, а також отримав відзнаку «Міжнародний державний діяч» від Ради з міжнародних питань Філадельфії.

На 25% впало на телебаченні і на 8% зросло в Інтернеті охоплення Юлії Тимошенко, яка цього тижня звинуватила штаб П.Порошенка у підкупі виборців і заявила, що давала свідчення з цієї справи у Національній поліції. Також з Юлією Тимошенко пов'язують мережу підкупу громадян на виборах під кураторством депутата від «Батьківщини» Руслана Богдана, про викриттяякої заявив на брифінгу заступник глави СБУ Кононенко.

На 32% на телебаченні зросло охоплення Ріната Ахметова, передусім висвітлюваного у ЗМІ в контексті діяльності його благодійного Фонду.

На 218% на телебаченні зросли показники охоплення Віктора Януковича, що передусім пов'язано зі згадками у медіа, що стосувались 5 річниці розстрілу Небесної сотні та його втечі з України.

На 25% на телебаченні впали показники медіаохоплення Олега Ляшка, який цього тижня проводив зустрічі з виборцями, зокрема відвідав металургійні підприємства в Запоріжжі та церемонію вручення ключів від квартир працівникам ДСНС на Чернігівщині.

На 27% впало на телебаченні і на 15% зросло в Інтернеті охоплення Володимира Гройсмана, який заявив, щоза останні три роки мінімальна зарплата зросла в Україні з 50 доларів до 150.

На 34% на телебаченні і на 37% в Інтернет-ЗМІ впали показники медіаохоплення Юрія Луценка, який заявив про відкриття розслідування у зв'язку з перевищенням повноважень сумськими поліцейськими, які заарештували працівників виборчого штабу партії БПП в Сумах.

На 340% на телебаченні зросломедіаохоплення Арсенія Яценюка, який цього тижня провів зустріч з Дональдом Туском та відкрив Київський безпековий форум.

На 28% на телебаченні впали показники охоплення Анатолія Гриценка, який заявив про те, що суд задовольнив його позов до ЦВК. За його словами, суд змусив ЦВК зібратися на засідання і розглянути заяву про надання доступу до Реєстру виборців.

Більш ніж на 1000% на телебаченні зросли показники охоплення Леоніда Кучми, який цього тижня виступив разом з Віктором Ющенком та Леонідом Кучмою на економічному Форумі, де розкритикував падіння виробництва в Україні та заявив про необхідність для громадян орієнтуватись на економічні аспекти при виборі кандидата в Президенти.

На 44% в Інтернеті зросли показники охоплення Арсена Авакова, який цього тижня коментував звинувачення у співпраці з Юлією Тимошенко, заявивши, що МВС не працюють ані на владу, ані на опозицію.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

728

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: