fbpx
Сегодня
Обзор 22:17 11 Фев 2019

Итоги медианедели: курс на ЕС и НАТО в Конституции, устранение Супрун, съезды сторонников Порошенко и Тимошенко

Спецпроект «Рубрики» совместно с аналитической компанией Corestone Group. Еженедельно, в понедельник, мы публикуем результаты мониторинга информационного пространства на предмет динамики освещения «топов» украинского политикума и тенденциозных изменений. Выводы за 4-10 февраля 2019 – перед вами (укр.).

Медіаохоплення Президента Порошенка зросло на 46% на телебаченні і на 28% в Інтернеті. Петро Порошенко провів форум «Відкритий діалог», яким ознаменував початок своєї передвиборчої кампанії. Президент виступив у ВР, закликавши депутатів внести положення до Конституції про інтеграцію України до ЄС та НАТО; за це положення проголосували 334 депутати. Також він схвалив ініціативу Уряду щодо монетизації субсидій для громадян та висловив повну підтримку в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун, нагадавши про те що надавав їй громадянство особистим указом.

На 272% на телебаченні і на 235% в Інтернеті зросло охоплення очільниці МОЗу Уляни Супрун, якій за рішенням суду було заборонено виконувати обов'язки міністра через наявність громадянства США. У той же час, Президент і Глава Уряду заявили про повну підтримку Супрун, а прихильники медичної реформи вважають дане рішення суду замовленням з боку фармацевтичної мафії і анонсують акції на підтримку глави МОЗ.

На 51% на телебаченні і на 57% в Інтернеті зросло охоплення Юлії Тимошенко, яка провела відкритий з'їзд для своїх прихильників у Києві. Також очільниця «ВО Батьківщина» підписала з чотирма іншими кандидатами в Президенти меморандум «За чесні вибори».

На 17% в Інтернеті зросли показники охоплення іншого підписанта меморандуму, Анатолія Гриценка. Не підписував особисто, але згодом підтримав дану ініціативу також Володимир Зеленський, зростання медіаохоплення якого у Інтернет-ЗМІ склав 34%.

На 373% на телебаченні і на 193% в Інтернеті зросло охоплення Віктора Януковича, який дав прес-конференцію у РФ. Він розкритикував Петра Порошенка та зазначив, що майбутні вибори Президента в Україні будуть сфальсифіковані.

На 31% на телебаченні впали показники медіаохоплення Володимира Гройсмана, який акцентував увагу на виділенні з Дорожнього фонду 55 млрд гривень додаткових коштів на ремонт і будівництво доріг.

На 21% на телебаченні і на 125% в Інтернеті зросли показники медіаохоплення Олега Ляшка, який заявив про підготовку провокацій проти нього підлеглими Петра Порошенка. Також політик разом з однопартійцями блокував трибуну ВР, вимагаючи переглянути тарифи на комунальні послуги.

На 83% на телебаченні і на 60% в Інтернеті зросло охоплення Юрія Луценка, який в соцмережах заступився за дружину, яка під час виступу у ВР вжила вульгарне висловлювання, а також коментував розслідування щодо перевищення повноважень поліціянтами, які жорстоко затримали активістів з банером «Хто замовив Катю Гандзюк?» на з'їзді прихильників Юлії Тимошенко та біля Подільського РУВС.

На 127% в Інтернеті зросли показники охоплення очільника МВС Арсена Авакова, який засудив поведінку своїх підлеглих біля Подільського РУВС.

На 208% на телебаченні зросли показники медіаохоплення спікера парламенту Андрія Парубія, що пов'язано з сесійним тижнем ВР, зокрема голосуванням у ВР щодо закріплення положень про євроінтеграцію в Конституції.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

805

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Добавить комментарий

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: