fbpx
Сьогодні
16:13 18 Кві 2024

Зеленський: після операцій України в Чорному морі росія переміщує кораблі-носії "калібрів" на Каспій

Фото: wikimedia.org

Російсько-окупаційні війська переміщують свої кораблі, зокрема ті, які є носіями крилатих ракет "Калібр", у Каспійське море.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм президента Володимира Зеленського.

Глава держави повідомив, що відбувся щоденний звіт про безпекову ситуацію в Україні. Він вислухав доповідь української розвідки.

"За доповідями розвідок, після наших дій у Чорному морі росія переміщує кораблі, зокрема носії "калібрів", на Каспій", зазначив Глава держави. 

Український лідер підкреслив, що таке переміщення пов'язане саме із діями Сил оборони України у Чорному морі.

Окрім того, Зеленський відзначив удари по аеродрому в Джанкої в окупованому Криму, де базуються російські війська. В Головному управлінні розвідки Міноборони вже підтвердили, що вдалося знищити або критично пошкодити низку техніки росіян.

"Ще чекаємо остаточних даних, але вже зрозуміло, що окупанти зазнали болісних втрат", підкреслив Глава держави.

Також Зеленський додав, що було важливе обговорення методів боротьби з російським пропагандистським телевізійним сигналом у прикордонних регіонах.

"Складне технічне завдання, але є власні розробки, які можуть із ним впоратися", зауважив він.

Варто зауважити, що українська промисловість, зі слів Зеленського, у квітні вперше видасть десять самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана". Ще більша кількість очікується в наступних місяцях.

Що відомо про знищення кораблів російського флоту

Загалом у 2023 році українські Сили оборони уразили:

Також українські розвідники вже у 2024 році в ніч проти 1 лютого знищили ракетний катер "Івановєц" Чорноморського флоту рф. Його вартість становить орієнтовно 60-70 мільйонів доларів.

А 14 лютого українські безпілотники Головного управління розвідки вранці у Чорному морі підбили російський великий десантний корабель "Цезар Куніков".

Окрім того, 23 березня, як в Генштабі ЗСУ розповіли, Сили оборони України завдали ударів по об'єктах російських окупантів у Севастополі. Було знищено два десантні кораблі РФ – "Ямал" і "Азов" і центр зв'язку та декілька об'єктів інфраструктури Чорноморського флоту рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: