fbpx
Сьогодні
Відео 10:56 24 Бер 2024

ЗСУ підтвердили успішну нічну атаку у Севастополі: уражено 2 кораблі рф та центр зв'язку

English version here

Фото: Кримський вітер

Українські Збройні Сили уночі, 24 березня, завдали ударів по об'єктах російських окупантів у тимчасово окупованому Севастополі: військові підтвердили ураження двох десантних кораблів рф та центру зв'язку.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

Як зазначили військові, українські військові вдарили по великих десантних кораблях "Ямал" та "Азов".

Також був уражений центр зв'язку російських окупаційних військ та декілька об'єктів інфраструктури Чорноморського флоту росії у тимчасово окупованому Севастополі.

"Сили оборони успішно уразили великі десантні кораблі "Ямал" та "Азов", центр зв'язку, а також декілька об'єктів інфраструктури ЧФ РФ", повідомили в управлінні стратегічних комунікацій.

Своєю чергою речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону зазначив:

"Будь-які втрати, особливо такі чуттєві, як зв'язок, завжди впливають на можливість управляти військами. В будь-якій війні це є одним з основних факторів, який може сприяти позитивному результату бойової діяльності. Якщо у вас є багато підрозділів, то перемоги вам не побачити, якщо ви не можете ними керувати".

Речник наголосив, що зв'язок – це один з основних елементів забезпечення військ.

Нагадаємо, як ми писали, ввечері 23 березня у тимчасово окупованому Севастополі оголосили повітряну тривогу. В місті пролунали вибухи. Як пишуть у мережі, у Севастополі працює ППО проти нібито ворожої ракетної атаки. Пропагандисти заявили, що нібито по півострову було випущено ракети з 12 ворожих літаків.

Так званий губернатор Севастополя Михайло Развожаєв написав, що ворожій ППО нібито вдалося збити декілька повітряних цілей.

Місцеві Telegram-канали повідомляли про шість вибухів в районі Севастополя та в районі аеродромі Бельбек. А в Козачій бухті, де розташована 810 бригади морська піхота РФ є прильоти. Горів якийсь об'єкт.

Севастополь

Фото: Кримський вітер

Окрім того, рано-вранці, 24 березня, у тимчасово окупованому Криму пролунала чергова низка вибухів: у соціальних мережах повідомляють про влучання дронів у нафтобазу біля селища Гвардійське.

Що відомо про знищення кораблів російського флоту

Загалом у 2023 році українські Сили оборони уразили:

Також українські розвідники вже у 2024 році в ніч проти 1 лютого знищили ракетний катер "Івановєц" Чорноморського флоту рф. Його вартість становить орієнтовно 60-70 мільйонів доларів.

А 14 лютого українські безпілотники Головного управління розвідки вранці у Чорному морі підбили російський великий десантний корабель "Цезар Куніков".

У Військово-морських сил ЗСУ заявили, що з 13 кораблів Чорноморського флоту російської федерації, після знищення російського великого десантного корабля "Цезар Куніков", "у строю" залишається лише п'ять одиниць.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: