fbpx
Сьогодні
08:32 16 Кві 2024

Спікер Джонсон презентував чотири окремих плани допомоги США для України, Ізраїлю та Тайваню

English version here

Спікер Палати представників Майк Джонсон представив чотири окремі законопроєкти щодо фінансування допомоги США для України, Ізраїлю, Тайваню, а також інших пріоритетів національної безпеки.

Про це повідомляє The Hill.

Джонсон під час закритої конференції Палати Республіканської партії напередодні оприлюднив свій план передачі допомоги країнам через Палату представників.

"По всьому світу відбуваються події, за якими ми всі дуже уважно стежимо. І ми знаємо, що світ спостерігає за нами, щоби побачити, як реагуємо ми",- зауважив під час презентації пакета допомоги спікер.

Він зазначив, що було прийняте рішення розділити проєкт закону з додатковим фінансуванням, ухвалений Сенатом у лютому, на чотири окремих законопроєкти.

"Ми будемо голосувати окремо за допомогу Ізраїлю, за допомогу Україні, за допомогу в Індо-Тихоокеанському регіоні, а також за ще один документ, що включає наші пріоритети національної безпеки",- зазначив Джонсон.

За словами двох законодавців від "республіканців" на зустрічі, план полягає в тому, щоб перемістити чотири законопроєкти під одну процедурну норму, яка б дозволила процес внесення поправок.

У публікації вказується, що, за словами одного з законодавців Республіканської партії, четвертий законопроєкт, пов'язаний з національною безпекою, включатиме:

  • положення, яке дозволить США використовувати конфісковані російські активи для допомоги Україні,
  • акт ленд-лізу для військової допомоги,
  • та конвертовані кредити для полегшення гуманітарної допомоги,
  • заборону TikTok.

Очікують, що пакет документів буде офіційно внесений на розгляд нижньої палати в вівторок, 16 квітня, після чого впродовж 72 годин відбуватимуться стандартні процедури обговорення та внесення поправок.

Якщо процес не затягнеться, то нижня палата зможе винести на голосування законопроєкти вже в п'ятницю ввечері.

У разі ухвалення, пакет документів має бути по-новому розглянутий та проголосований у Сенаті США.

Що відомо про розгляд законопроєкту надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайвані

Нагадаємо, що США з жовтня місяця минулого року не можуть схвалити нове фінансування допомоги Україні. Через це постачання озброєння нашим захисникам від американців призупинено.

Однак 13 лютого, Сенат США схвалив законопроєкт з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України передбачено понад 60 млрд доларів.

Як відомо, спікер Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки республіканець Майк Джонсон розкритикував законопроєкт Сенату США про допомогу Україні та Ізраїлю за відсутність заходів, які могли б зупинити рекордний потік мігрантів через кордон США та Мексики.

Варто зауважити, що у Палаті представників Сполучених Штатів голосування щодо військової допомоги Україні може відбутися щонайменше в середині квітня або й пізніше, тому що спікер Майк Джонсон шукає шляхи пом'якшення позиції республіканців, які дотримуються жорсткої лінії.

Згодом Джонсон заявив, що після повернення Конгресу США з великодніх канікул 9 квітня, він планує винести на розгляд законопроєкт із допомогою Україні. Однак сам його зміст, а також те, хто може його підтримати, — залишається невідомим.

Днями Трамп після зустрічі з Джонсоном заявив, що не проти американської допомоги Україні. Але, за його словами, вона не має бути "подарунком". Таким чином Трамп підтримав ідею допомоги Україні в кредит, з якою виступали в Республіканській партії.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: