fbpx
Сьогодні
17:48 13 Кві 2024

Я прошу Конгрес проголосувати зараз за допомогу Україні, – посол США

Фото: ЕРА

Посол США в Україні Бріджит Брінк у суботу звернулась до Конгресу із закликом проголосувати за надання допомоги Україні.

Як передає Рубрика, про це дипломат написала у соцмережі Х.

Брінк зауважила, що Україна кожного дня «втрачає своїх людей, свою територію, свою електроенергію».

«Я прошу Конгрес проголосувати зараз за допомогу Україні. Для інтересів США життєво важливо, щоб Росія не змогла силою захопити країну з 40-мільйонним населенням. Ми вже переживали цю історію в Європі і знаємо ціну бездіяльності», – зазначила посол.

Як повідомлялося, минулого місяця Сенат ухвалив пакет фінансування національної безпеки на суму 95 мільярдів доларів, який включає 60 мільярдів доларів на допомогу Україні. Але спікер Палати представників, республіканець Майк Джонсон відмовився виносити законопроєкт на голосування, оскільки союзники Трампа в Палаті представників виступили проти надання допомоги Києву.

Напередодні колишній президент США Дональд Трамп дав зрозуміти, що республіканці готові підтримати додаткову допомогу Україні, якщо вона буде надана у формі кредиту.

Що відомо про розгляд законопроєкту надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайвані

Нагадаємо, що США вже кілька місяців не можуть схвалити нове фінансування допомоги Україні. Через це постачання озброєння нашим захисникам від американців призупинено.

Як відомо, спікер Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки республіканець Майк Джонсон розкритикував законопроєкт Сенату США про допомогу Україні та Ізраїлю за відсутність заходів, які могли б зупинити рекордний потік мігрантів через кордон США та Мексики.

Своєю чергою 7 березня Глава Білого дому виступив зі зверненням до Конгресу, під час якого, зокрема, згадав війну росії проти України та вчергове закликав надати Києву додаткове фінансування.

Варто зауважити, що у Палаті представників Сполучених Штатів голосування щодо військової допомоги Україні може відбутися щонайменше в середині квітня або й пізніше, тому що спікер Майк Джонсон шукає шляхи пом'якшення позиції республіканців, які дотримуються жорсткої лінії.

Згодом Джонсон заявив, що після повернення Конгресу США з великодніх канікул 9 квітня, він планує винести на розгляд законопроєкт із допомогою Україні. Однак сам його зміст, а також те, хто може його підтримати, — залишається невідомим.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: