fbpx
Сьогодні
12:41 16 Кві 2024

Зеленський відреагував на ідею розділити допомогу США: ганьба та політика

Фото: Офіс Президента

Це буде ганьбою для світу та демократії, якщо Сполучені Штати Америки ухвалять законопроєкт про фінансову допомогу, яка не включатиме кошти для України.

Про це пише Рубрика, посилаючись на коментар президента Володимира Зеленського під час інтерв'ю PBS NewsHour.

Глава Української держави розкритикував плани спікера Палати представників Майка Джонсона винести на голосування окремий законопроєкт про фінансування допомоги лише Ізраїлю.

Він зауважив, що відповідний крок є проявом чистої політики та стане ганьбою для світу й демократії.

"Ну, якщо Конгрес буде ділити цю допомогу після всього, що сталося, буде ділити на ізраїльську та українську, то це означає, що це питання виборів у Сполучених Штатах", – пояснив український лідер.

Зеленський зауважив, що якщо Україна програє у війні, росія піде війною на країни НАТО, що призведе до загибелі вже американських солдатів, яким доведеться захищати свої землі.

"Люди в Конгресі повинні двічі подумати, перш ніж просувати ці політичні питання щодо підтримки України, і проголосувати за підтримку всіх країн, чиї життя залежать від цього", – додав Президент.

Нагадаємо, що напередодні Спікер Палати представників Майк Джонсон представив чотири окремі законопроєкти щодо фінансування допомоги США для України, Ізраїлю, Тайваню, а також інших пріоритетів національної безпеки.

Очікують, що пакет документів буде офіційно внесений на розгляд нижньої палати в вівторок, 16 квітня, після чого впродовж 72 годин відбуватимуться стандартні процедури обговорення та внесення поправок.

Якщо процес не затягнеться, то нижня палата зможе винести на голосування законопроєкти вже в п'ятницю ввечері.

У разі ухвалення, пакет документів має бути по-новому розглянутий та проголосований у Сенаті США.

Варто додати, що днями Трамп після зустрічі з Джонсоном заявив, що не проти американської допомоги Україні. Але, за його словами, вона не має бути "подарунком". Таким чином Трамп підтримав ідею допомоги Україні в кредит, з якою виступали в Республіканській партії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: