fbpx
Сьогодні
11:58 16 Кві 2024

Зеленський: на сьогодні співвідношення артилерійських снарядів на фронті - 1 до 10

фото: Офіс Президента

Для захисту своїз територій Україні необхідно досягти таких самих обсягів артилерійських снарядів, як й у росії.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час інтерв'ю PBS NewsHour.

Глава Української держави прокоментував питання щодо важливості фінансової допомоги з боку Сполучених Штатів Америки (США).

Зеленський заявив, що "без цієї підтримки у нас не буде жодних шансів на перемогу".

"Потрібно бути набагато сильнішим за ворога. На сьогоднішній день у нас співвідношення артилерійських снарядів 1 до 10. Чи зможемо ми втримати позиції? Ні. У будь-якому випадку, з такою статистикою вони будуть відтісняти нас кожен день", – додав Президент.

Український лідер відзначив, що для повноцінного захисту підконтрольних Україні територій необхідно, аби українські військові мали такі самі обсяги артилерійських снарядів, як й у росіян.

Нагадаємо, Зеленський також зауважував, що окупаційні війська змогли знищити Трипільську ТЕС, що розташована у Київській області, оскільки в України повністю закінчились ракети для її захисту на тлі браку допомоги від союзників.

Що відомо про ініціативу Чехії щодо пошуку боєприпасів для України

17 лютого на Мюнхенській конференції з безпеки президент Чехії Петр Павел заявив, що його країна ідентифікувала 500 000 снарядів калібру 155 мм та 300 000 снарядів калібру 122 мм, які можуть бути доставлені протягом кількох тижнів, якщо гроші будуть доступні.

Загалом закупівлю боєприпасів для України за межами Європи підтримують 15 країн.

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що у межах ініціативи із закупівлі артбоєприпасів для України можливе постачання 1,5 мільйона снарядів.

Варто додати, що Чехія вже ідентифікувала понад мільйон одиниць артилерійських боєприпасів у країнах за межами Європейського Союзу, які можна придбати для передачі Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: