fbpx
Сьогодні
20:00 15 Кві 2024

ПАРЄ назвав російські НПЗ легітимною ціллю для України

Юридичний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) схвалив правки до проєкту резолюції, яка підтверджує, що російська нафтопереробна галузь є легітимною ціллю для України. Тепер документ винесуть на голосування.

Про це йдеться у проєкті резолюції, повідомляє Рубрика, посилаючись на hromadske.

Зокрема, члени комітету погодилися, що доходи від експорту нафти залишаються основним джерелом державного бюджету рф, і додали поправку, що російські нафтопереробні заводи та нафтоекспортні об'єкти варто вважати законними військовими цілями для Збройних сил України.

Членкиня української делегації, народна депутатка Євгенія Кравчук розповіла, що резолюцію планують винести на голосування в середу, 17 квітня.

Як повідомляла Рубрика, в 2024 році відбулося 15 атак безпілотників на 13 нафтопереробних заводів у 9 регіонах російської федерації. З них значні ушкодження понесли 8 об'єктів.

Що відомо про атаки на нафтобази та нафтозаводи в росії останнього часу

Так вранці 16 березня у Самарській області російської федерації ударні безпілотники атакували одразу два нафтові підприємства: дрони завдали удару по нафтопереробному заводі у Сизрані та Новокуйбишівському НПЗ.

А в ніч на 15 березня українські безпілотники атакували нафтохімічне підприємство "Перший Завод" у Калузькій області рф, що займається переробкою нафти. Це була операція ГУР МО.

Нагадаємо, що у ніч на 13 березня, ударні безпілотники атакували Воронезьку, Курську, Бєлгородську, Брянську, Ленінградську та Липецьку області російської федерації, а також нафтозавод у Рязані, де спалахнула серйозна пожежа.

Варто додати, що Служба безпеки України атакувала дронами три нафтопереробні заводи в Росії: в Рязані, Кстово Нижегородської області та Кірішах Ленінградської області.

Нагадаємо, в ніч на 12 березня безпілотники завдали удару по території російської федерації: в Орловській та Нижньогородській сталися влучання у нафтобази, де виникли масштабні пожежі; у Підмосков'ї, Курській, Білгородській, Воронезькій та Тульській областях пролунали вибухи.

Також 6 березня внаслідок атаки безпілотників у Воронезькій області російської федерації пролунали вибухи. Також ударні дрони вдарили по склад паливно-мастильних матеріалів у Курській області.

Окрім того, 15 лютого, безпілотники атакували нафтобазу, що знаходиться у Курській області російської федерації: після чого спалахнула пожежа, а в атаці звинуватили Україну.

Варто додати, в ГУР заявили, що подібних атак ударними дронами, як відбулися і вночі 12 березня, можуть зазнавати всі об'єкти, які російська федерація використовує у воєнних цілях.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: