fbpx
Сьогодні
Відео 08:55 16 Бер 2024

Безпілотники атакували у Самарській області рф одразу два НПЗ: спалахнули потужні пожежі

English version here

Фото: Вікіпедія

Уранці 16 березня у Самарській області російської федерації ударні безпілотники атакували одразу два нафтові підприємства: дрони завдали удару по нафтопереробному заводі у Сизрані та Новокуйбишівському НПЗ.

Про це пишуть російські пропагандистські ЗМІ, Telegram-канали Baza та міста Сизрань.

Як зазначають, на обох заводах спалахнули пожежі. 

"Безпілотники атакували відразу два підприємства в Самарській області. Атака сталася о 6-й ранку за місцевим часом", – повідомляє один з російських пабліків.

Ще одне видання уточнює, що пожежа спалахнула о 6:23 ранку. Співробітників підприємства евакуювали.

Атаку підтвердив пропагандистам РІА "Новости" губернатор Самарської області Дмитро Азаров.

"Безпілотники атакували Сизранський та Новокуйбишевський НПЗ у Самарській області, виникла пожежа на установці з переробки нафтопродуктів, які постраждали немає, повідомив губернатор регіону", – написали пропагандисти.

Сизранський нафтопереробний завод

"Сизрань. Звуки сирени. О пів на шосту ранку був вибух на НПЗ", – коментують те, що відбувається, жителі Сизрані, що прокинулися від вибуху.

За інформацією Telegram-каналу Baza, безпілотник атакував територію заводу у Сизрані. Після вибуху на підприємстві спалахнула пожежа., площа складає 500 кв.

"Атака сталася о 6-й ранку за місцевим часом. Перший дрон атакував територію нафтопереробного заводу в Сизрані. Там почалася пожежа. Зараз площа займання становить 500 квадратних метрів", – повідомили на каналі.

Варто додати, що під ударом опинився Сизранський НПЗ, що належить компанії "Роснефть" друга та одного з найближчих радників президента рф володимира путіна Ігоря Сєчіна. Потужність Сизранського НПЗ становить 8,9 млн т. (65,1 млн бар.) нафти на рік.

Вторинні переробні потужності заводу включають:

  • установки каталітичного риформінгу,
  • гідроочищення палив,
  • каталітичного та термічного крекінгу,
  • ізомеризації,
  • бітумну та газофракційну установки.

Завод випускає широку номенклатуру нафтопродуктів, включно з високоякісним моторним паливом, авіаційним гасом, бітумом.

Новокуйбишевський НПЗ

Одночасно з ударом по підприємству в Сизрані кілька дронів атакували Новокуйбишевський НПЗ. Там також виникла пожежа, яку рятувальники загасили.

"Водночас кілька інших дронів атакували Новокуйбишевський НПЗ. Там також почалася пожежа, яка через пів години була загашена", – повідомили адміністратори каналу Baza.

Telegram-канали також повідомляють, що НПЗ належить "Роснафті".

"У Сизрані горить місцевий НПЗ "Роснефти" після атаки безпілотника. Знову під атакою АВТ-6, як каже автор одного з відео. Це установка із двох ректифікаційних колон – серце заводу, де й переробляється нафта", – повідомили канали.

Новокуйбишевський НПЗ, як і його "колега" з Сизрані, дійсно належить "Роснефти". Потужність заводу складає 8,8 млн тонн нафти на рік.

Це підприємство виробляє паливо для всіх видів транспорту:

  • автомобільного,
  • авіаційного,
  • залізничного,
  • річкових та морських суден,
  • компоненти мастил,
  • бітуми, кокс, продукти нафтохімії.

Нагадаємо, що у Ростовській області рф 13 березня ударні дрони-камікадзе Головного управління розвідки Міноборони України атакували Новошахтинський завод нафтопродуктів, робота підприємства була зупинена.

Окрім того, у ніч на 13 березня, ударні безпілотники атакували Воронезьку, Курську, Бєлгородську, Брянську, Ленінградську та Липецьку області російської федерації, а також нафтозавод у Рязані, де спалахнула серйозна пожежа.

Варто додати, що Служба безпеки України атакувала дронами три нафтопереробні заводи в Росії: в Рязані, Кстово Нижегородської області та Кірішах Ленінградської області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: