fbpx
Сьогодні
21:45 12 Кві 2024

Чехія знайшла уже понад мільйон снарядів у межах власної ініціативи щодо закупівлі снарядів для ЗСУ

AP Photo/Mindaugas Kulbis

Чехія ідентифікувала понад мільйон одиниць артилерійських боєприпасів у країнах за межами Європейського Союзу, які можна придбати для передачі Україні.

Про це заявив президент Чехії Петр Павел на полях саміту Тримор'я у Вільнюсі, передає видання iDNES, яке цитує Рубрика.

За словами Павела, Прага має на меті надати Україні якнайбільше боєприпасів у найкоротші терміни. Павел також додав, що чеська ініціатива не єдина, і подібні плани розробляють Естонія та Велика Британія, також про це говорила Франція.

Президент Чехії зазначив, що наразі Україна потребує великої кількості боєприпасів, оскільки очікує початку наступу армії рф улітку. На його думку, Києву неважливо, звідки прийдуть снаряди й хто їх надасть. Він також додав, що Україна гостро потребує посилення протиповітряної оборони, здатної захистити великі міста.

"Для того, щоб вони (українці — ред.) змогли це утримати, або зупинити, їм, перш за все, потрібна достатня кількість артилерійських боєприпасів. Мета – щоб їх якомога більше в Україну привезли в найкоротші терміни", — сказав Павел.

Також він зазначив, що Чехія веде перемовини про укладення безпекової угоди з Україною. За його словами, підписання угоди може відбутися у травні або червні.

Що відомо про ініціативу Чехії щодо пошуку боєприпасів для України

17 лютого на Мюнхенській конференції з безпеки президент Чехії Петр Павел заявив, що його країна ідентифікувала 500 000 снарядів калібру 155 мм та 300 000 снарядів калібру 122 мм, які можуть бути доставлені протягом кількох тижнів, якщо гроші будуть доступні.

Відомо, що до ініціативи Чехії приєдналися:

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: