fbpx
Сьогодні
21:41 19 Бер 2024

Канада виділила понад $30 млн на боєприпаси для України у межах ініціативи Чехії та новий пакет допомоги

Міністр оборони Канади Білл Блер зробив заяву щодо виділення 40 мільйонів доларів (майже 30 мільйонів доларів США) на закупівлю артилерійських боєприпасів для України у межах ініціативи Чехії.

Про це посадовець повідомив під час засідання Контактної групи з питань оборони у форматі "Рамштайн", пише Рубрика.

"Такий внесок дозволить доставити в Україну кілька тисяч снарядів", — інформується на сайті канадського оборонного відомства.

Блер зазначив, що у межах дискусій на "Рамштайні" українські офіційні особи чітко дали зрозуміти, що потрібно більше артбоєприпасів.

"Ми прагнемо якнайшвидше задовольнити нагальні потреби України. Підтримуючи ініціативу Чехії стосовно передачі великої кількості снарядів, Канада подвоює свої зусилля для задоволення однієї з найнагальніших оборонних потреб", — вказав міністр.

Окрім цього, посадовець розповів, що Оттава передасть ЗСУ пристрої нічного бачення на 7,5 мільйона доларів, які закуплять у компанії Twenty20 Insight.

Блер також підтвердив, що Канада приєдналася до коаліції Контактної групи з питань оборони України щодо можливостей безпілотників, яку спільно очолюють Латвія та Велика Британія.

Міністр розповів, що Канада передасть Україні понад 800 багатоцільових безпілотних літальних комплексів SkyRanger R70.

"Ці дрони необхідні для спостереження та збору розвідданих, а також можуть використовуватися для транспортування та доставки припасів. Канада разом з Україною розробляє план навчання та графік доставки, які мають розпочатися цієї весни", — пояснили у МО.

Що відомо про ініціативу Чехії щодо пошуку боєприпасів для України

17 лютого на Мюнхенській конференції з безпеки президент Чехії Петр Павел заявив, що його країна ідентифікувала 500 000 снарядів калібру 155 мм та 300 000 снарядів калібру 122 мм, які можуть бути доставлені протягом кількох тижнів, якщо гроші будуть доступні.

Відомо, що до ініціативи Чехії приєдналися:

Загалом закупівлю боєприпасів для України за межами Європи підтримують 15 країн.

Нагадаємо, що днями президент Чехії Петр Павел заявив, що закуплені в третіх країнах світу 800 тис. артснарядів, можуть бути поставлені Україні впродовж кількох тижнів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: