fbpx
Сьогодні
13:39 15 Бер 2024

"Чеська ініціатива": Португалія долучиться до закупівлі снарядів для України

English version here

Фото: Reuters

Португалія приєднається до ініціативи Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України у третіх країн і виділить на це 100 мільйонів євро.

Про це повідомило Міністерство оборони Португалії у соцмережі Х, передає Рубрика.

"Португалія підтримує Україну 100 мільйонами євро на закупівлю великокаліберних артилерійських боєприпасів. Разом з низкою європейських країн ми приєднуємося до чеської ініціативи щодо закупівлі боєприпасів", – йдеться у дописі.

У португальському оборонному відомстві зазначили, що використання цих боєприпасів на полі бою досягло надзвичайно високого рівня, що "робить життєво важливим і терміновим для України отримання додаткових боєприпасів для відповіді на інтенсивніші атаки росії".

Що відомо про ініціативу Чехії щодо пошуку боєприпасів для України

17 лютого на Мюнхенській конференції з безпеки президент Чехії Петр Павел заявив, що його країна ідентифікувала 500 000 снарядів калібру 155 мм та 300 000 снарядів калібру 122 мм, які можуть бути доставлені протягом кількох тижнів, якщо гроші будуть доступні.

Відомо, що до ініціативи Чехії приєдналися:

Загалом закупівлю боєприпасів для України за межами Європи підтримують 15 країн.

Нагадаємо, що днями президент Чехії Петр Павел заявив, що закуплені в третіх країнах світу 800 тис. артснарядів, можуть бути поставлені Україні впродовж кількох тижнів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: