fbpx
Сьогодні
20:55 06 Кві 2024

Закупівля харчів для армії: ДОТ розподілив регіони з низьким рівнем виконання заявок між іншими постачальниками

Розпочали постачання для Збройних сил України за заявками на поточний та наступні тижні постачальники харчових продуктів, законтрактовані Державним оператором тилу.

Про це повідомляє ДОТ, пише Рубрика.

Як повідомляють, станом на 5 квітня:

  • Буський консервний завод, "Юг Прод Торг" і "Фуд Гранд" за перший тиждень виконали понад 90% відвантажень військовим частинам від отриманих заявок;
  • "Твій хліб" виконав 50%,
  • Черкаський мʼясокомбінат (ЧМК) – 25% відвантажень від отриманих заявок.

Окрім того, задля забезпечення безперервності постачання харчування для Збройних сил України регіони, де зафіксований низький рівень виконання замовлень, розподілені між іншими постачальниками.

Щодо Донецької та Дніпропетровської областей проведена переговорна процедура з компаніями, що надали комерційні пропозиції на запит DOT для укладання договорів без використання електронної системи у березні цього року, але не були законтрактовані з огляду на вищі, ніж у переможців, ціни.

У межах переговорної процедури виявлена готовність компанії "Контракт Продрезерв 5" негайно виконувати постачання.

"Укладений відповідний договір. Відвантаження розпочинаються сьогодні. Ціна за комплект – 118,02 грн", повідомили у відомстві.

  • Щодо Харківської та Чернігівської областей замовлення спрямовуватимуться до "Фуд Гранд". Ціна за комплект – 118,38 грн та 104,94 грн відповідно.
  • Щодо Запорізької, Кіровоградської та Черкаської областей замовлення спрямовуватимуться до "Юг Прод Торг". Ціна за комплект – 119,7 грн.

У ДОТ наголосили, що за прострочення зобов'язань з боку постачальників застосовуватимуться пеня і штрафи, передбачені контрактами.

Нагадаємо, що Державний оператор у березні тилу уклав договори на постачання харчування для ЗСУ за результатами першого раунду збору комерційних пропозицій.

Забезпечення ЗСУ

Як повідомляла Рубрика, Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови про норми харчування військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань.

Окрім того, у 2024 році забезпеченням ЗСУ одягом, закупівлями продуктів, пально-мастильними матеріалами, бронежилетами, касками та тактичним спорядженням займатиметься новостворене підприємство Міноборони – Державний оператор тилу. 

Також відомство працює над тим, щоб бронежилети, каски, тактичне спорядження, одяг та їжа для ЗСУ були українського виробництва. Міністерство ініціювало зустріч із представниками українського бізнесу, які постачають ці товари для армії. Підприємці готові повністю забезпечувати тилові потреби ЗСУ якісними товарами.

Працівники агентства аналізуватимуть ринок, ціни, спілкуватимуться з постачальниками напряму, оцінюватимуть їх і аналізуватимуть роботу.

"Державний оператор тилу"‎ (ДОТ) оголосив у системі Prozorro перші процедури на закупівлю харчування для ЗСУ за новою моделлю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: