fbpx
Сьогодні
19:00 28 Лют 2024

Українські підприємства мають потужності, аби забезпечити потреби ЗСУ, – Міноборони

Фото: Міноборони

Українські підприємства мають потужності, аби забезпечити потреби ЗСУ в тиловому забезпеченні – на цьому наголосив заступник Міністра оборони України Віталій Половенко після робочого візиту на одне з найпотужніших українських виробництв, де створюють тканину для армійського пікселю.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міноборони України

Лише це підприємство має спроможність виготовляти до мільйона метрів тканини для сил оборони на місяць, наголосив заступник Міністра.

«Мета Міністерства – орієнтуватися саме на вітчизняних виробників. Ми розуміємо, що злагодженість між Міністерством та українськими виробниками залежить від заздалегідь оголошеної потреби. Адже українському бізнесу потрібно завчасно розраховувати ресурси, аби пошити якісніший одяг для наших військових у великій кількості», – сказав Віталій Половенко.

створюють тканину для армійського пікселю

Фото: Міноборони

Міністерство оборони працює над тим, щоб налагодити  взаємодію з виробниками та завчасно оголошувати потреби для закупівель.

Нагадаємо, що "Державний оператор тилу"‎ (ДОТ) оголосив у системі Prozorro перші процедури на закупівлю харчування для ЗСУ за новою моделлю.

Забезпечення ЗСУ

Як повідомляла Рубрика, Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови про норми харчування військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань.

У 2024 році забезпеченням ЗСУ одягом, їжею, пально-мастильними матеріалами, бронежилетами, касками та тактичним спорядженням займатиметься новостворене підприємство Міноборони – Державний оператор тилу. 

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, міністр оборони підписав наказ про призначення досвідченого менеджера Арсена Жумаділова гендиректором Державного оператора тилу.

Також відомство працює над тим, щоб бронежилети, каски, тактичне спорядження, одяг та їжа для ЗСУ були українського виробництва. Міністерство ініціювало зустріч із представниками українського бізнесу, які постачають ці товари для армії. Підприємці готові повністю забезпечувати тилові потреби ЗСУ якісними товарами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: